OU “Bedem”: Organiziran skup podrške narodu Palestine

Jučer  je u cilju podrške narodu Palestine na Spomen-obilježju šehida i poginulih boraca u 18:00 sati organiziran mirni skup na kome je istaknut značaj podrške braći muslimanima u ovoj zemljikao i činjenica da genocid nad palestinskim narodom traje već godinama.

Najmanje što možemo uraditi je sjetit se Palestine i njenog napaćenog naroda, te širiti istinu o tome. Pitanje Palestine nije samo palestinski ili arapski problem, to je pitanje koje se tiče svih muslimana svijeta! Nezainteresiranost za Palestinu je veliki grijeh, a odricanje od Palestine znači izdaju islama i njegovih najvećih svetinja!

Naš Dejtonski sistem potpada pod globalnu cionističku diktaturu jednoumlja, zbog čega danas nemamo pravu sliku o tome da se u Gazi događaju masovni i sistemski zločini nad civilnim stanovništvom, kakvom su u bliskoj historiji bili izloženi jedino Bošnjaci, naročito u Srebrenici, Sarajevu, Goraždu, Maglaju, Bihaću, Konjicu,… Sa jednakom monstruoznom strašću sa kojom su bosanske civile mrcvarili velikosrpski zločinci, danas njihovi pobratimi u zločinu, cionistički teroristi, izgladnjuju, tlače, ubijaju žene, djecu, starce u pojasu Gaze. Bošnjaci šute, kao da im još uvijek nisu svježe rane od jednakih patnji. Ili se pak plaše solidarisati sa narodom Palestine, u strahu da će se podsjetiti na svoju sudbinu. …Od koje se, ne može pobjeći.

„Angažujmo se  i neka svako od nas da doprinos u skladu sa mogućnostima, a najmanje što možemo je SAZNATI ISTINU O PALESTINI; dići svoj glas i prezreti mučenja, stradanje naroda koji nema pravo živjeti na svom. Bojkotujmo jevrejske proizvode koji  su zahvaljujući sprezi i jedinstvu Jevreja danas osnova svjetske ekonomije: automobilska industrija, kozmetička, prehrambena“ između ostalog je poručeno sa ovog skupa.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close