OU “Bedem”: Održana tribina „Gdje ide ovo naše Moštre?“

U organizaciji Omladinskog udruženja „BEDEM“, KUD „BISER DONJE MOŠTRE“, „Aktiva žena Donje Moštre“ i „Vijeća aktivnih građana Donje Moštre“ u nedjelju,  01.12.2013.g., sa početkom u 19:00 sati u prostorijama OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ Donje Moštre održana je  tribina na temu „Gdje ide ovo naše Moštre?“. Ovo je bila prilika za dijalog o problemima sa kojima se neprestano susreću stanovnici Moštra i šire, te je nakon predavanja koje je održao gost tribine prof. dr. Samir Omanović i upoznavanja prisutnih sa Platformom OU „BEDEM“ ostvarena izvanredna komunikacija između organizatora, prof. dr. Samira i svih prisutnih.

Sugrađani su davali konstruktivne prijedloge koji se odnose na poboljšanje kulturno-zabavnog, rekreativnog, sportskog, edukativnog ali i ekonomskog života na području Moštra kao što su: bolji uslovi saobraćaja i neophodnost postavljanja potrebne signalizacije, ležećih policajaca, zatim nepostojanja Doma kulture, biblioteke, završetak izgradnje škole,  a ukazuje se potreba i za pravnim licem koje će se baviti otkupom i preradom poljoprivrednih proizvoda, organiziranje Moštranske pijace, promjena urbanističkog plana u svrhu budućeg privrednog razvoja na području Moštra itd. Ono što je bitno istaći to je da su građani spremni dati svoj doprinos kada je realizacija navedenog u pitanju.

Volonteri OU „BEDEM“ su pažljivo zabilježili svaki prijedlog koji će biti vodilja u daljem radu udruženja od kojih je većina iskazala svoj interes za djelovanje u okviru istog.

U dogovoru sa prisutnima naredna tribina će se održati u mjesecu januaru na temu „Uloga pojedinca u lokalnoj zajednici“  u smislu edukacije učesnika o Statutu Općine Visoko i značaju djelovanja mjesne zajednice u životu svakog građanina.

 

OU „BEDEM“

Alma Frljak

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close