Ostali sportoviSport

Otvoreno SP u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom, BIH predstavlja Ilma Kazazić

U talijanskom gradu Tarvisiju danas je otvoreno Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju za osobe s invaliditeom. Na ovom sportskom događaju učestvuje preko 30 zemalja sa preko 100 najboljih takmičara, koji će se takmičiti u svim disciplinama alpskog skijanja. BIH će predstavljati Ilma Kazazić.

Ilma Kazazić je članica Skijaškog kluba osoba s invaliditeom ILMER. Ona je danas u ovom italijanskom gradu sa svojim trenerom Leonom Svetlinom ponosno razvila zastavu Bosne i Herecegovine.

Rekla je da je taj osjećaj neopisiv, a takvo nešto joj se desilo i na Parolimpijadi u Sochiju 2014. godine. Lijepo je vidjeti zastavu svoje zemlje među svjetskim silama u alpskom skijanju, ističe Ilma, ali je to obavezuje da sa svojim trenerom, pokuša opravdati povjerenje do kojeg se izborila.

Leon Svetlin, bivši bh. reprezentativac i takmičar, magistar sporta, pravo je osvježenje za našu takmičarku. U ovih desetak dana pokušat će Ilmu što bolje pripremiti za nastup 30. i 31. januara, kada će ona voziti discipline slalom i veleslalom.

Ilma i Svetlin su zadnjih nekoliko dana intezivno radili na poboljšanju skijaške tehnike na našoj ljepotici Bjelašnici, a dok se prof. Mujo Voloder trudio da kondicionu spremu skijašice podigne na veći nivo.

Klix

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close