Otvoren sajam organske proizvodnje “Open-s Zenica 2013”

Svečano otvorenje 3. sajma organske i poljoprivredne proizvodnje i etno-stvaralaštva (OPEN-S Zenica 2013.), upriličeno je danas na Trgu Alije Izetbegovića.

Treći sajam OPEN – s održava se od 6-8. decembra 2013. godine.

Prvog dana sajma bit će organiziran bogat kulturno-umjetnički program na kojem će učešće uzeti veliki broj interpretatora starih muzičkih instrumenata i bosanskih sevdalinki.

Direkcija sajma OPEN-s Zenica 2013 organizirala je danas i naučni skup – okrugli stol na temu ” “Organska proizvodnja je naša prednost”, koji je održan u sali Skupštine ZDK Zenica.

Učesnici na naučnom skupu bili su eminentni stručnjaci iz oblasti organske proizvodnje, poljoprivredne proizvodnje i veterinarstva iz cijele BiH. Direkcija sajma OPEN-s odlučila je da sajam treba imati i sadržavati i humanitarni aspekt, te je zbog toga odlučila da donira jednu tonu poljoprivrednih proizvoda Narodnoj kuhinji Zenica i “Domu za stara lica Zenica”

Sajam OPEN-s je manifestacija koja je za vrlo kratko vrijeme izazvala pažnju javnosti i podršku velikog broja poljoprivrednika i građana općine Zenica. Tokom održavanja sajma u protekle dvije godine u Zenici, sajam je posjetilo hiljade posjetilaca iz cijele BiH i regije.
U danima održavanja sajma u protekle dvije godine bio je veliki broj susreta poljoprivrednika, naučnih radnika, veliki broj kulturnih dešavanja i to sve na jednom mjestu, na sajmu OPEN-s Zenica.
Partnerstvo između Asocijacije organskih proizvodžača ZDK i Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH –  Zenica bio je pravi potez koji je u organizacionom i sadržajnom smislu obogatio ponudu sajma.
Najveće zasluge za razvoj Sajma OPEN-s ima Muharem Šeper, poznati organski poljoprivredni proizvođač iz Zenice, koji je zajedno sa svojim saradnicima pokrenuo ovaj veliki projekat.

(zenica24sata)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close