BiHPrivreda

Otvoren poziv za učešće u Cochran programu za 2017.godinu

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine je obaviještena da Američko Ministarstvo poljoprivrede (USDA) finansira Cochran Fellowship Program u okviru kojeg će u 2017. godini ponuditi stručnu obuku u Sjedinjenim Američkim Državama u okviru sljedeća tri individualna programa:

1.Proizvodnja jagodičastog i bobičastog voća /Berry Production
2.Peradarska proizvodnja/Poultry Production
3.Klimatski pametna poljoprivreda/ Climate Smart Agriculture.

Više od 120 bh. državljana je do sada u okviru Cochran programa posjetilo SAD s ciljem intenzivnog kratkoročnog treninga u raznim poljoprivrednim oblastima. Svi troškovi treninga i boravka u SAD su plaćeni od strane USDA, osim povratne avionske karte. Obuka obično traje 15 dana, a termini i trajanje putovanja se prilagođava rasporedu i mogućnostima kandidata. Poželjno je poznavanje engleskog jezika.

Prijavu za Cochran Fellowship Program 2017 potrebno je čitko ispuniti i poslati na adresu:

Američka ambasada Sarajevo
USDA/FAS
Roberta Frasurea 1
71000 Sarajevo

Elektronsku verziju aplikacije možete poslati na email adresu:
sanela.stanojcic@fas.usda.gov .

Prijave je potrebno dostaviti najkasnije do 29.11.2016. godine. Dodatne informacije o Cochran programu možete naći u prilogu i na linku http://www.fas.usda.gov/programs/cochran-fellowship-program, ili ako nazovete Američku ambasadu u Sarajevu, kontakt osoba Sanela Stanojčić, tel. 704 305, mob. 061 184 755.

Cochran Program 
Prijava za učešće 
Prijava za učešće pdf 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close