Otvoren drugi poziv za KA2 projekte izgradnje kapaciteta u području rada sa mladima

Izvršna agencija iz Bruxellesa (EACEA) je raspisala drugi poziv za organizacije i institucije iz Bosne i Hercegovine i Balkana za podnošenje projekata u okviru Ključne aktivnosti 2. (KA2) Izgradnja kapaciteta u područja rada s mladima – Omladinski prozor za zapadni Balkan.

Projekti unutar izgradnje kapaciteta u području rada s mladima su transnacionalni projekti, na temelju multilateralnim partnerstvima između organizacija i institucija aktivnih na polju obrazovanja i treninga, rada s mladima, kao i iz drugih socio-ekonomskih sektora – u programskim i partnerskim zemljama, a sa ciljem:

 

  • poticanja suradnje i razmjene u području rada s mladima, između programskih i partnerskih zemalja iz različitih dijelova svijeta;
  • unapređenja kvalitete i prepoznavanja omladinskog rada, neformalnog učenja i volontarizma u partnerskim zemljama,
  • poticanja sinergije između njihovih i obrazovnih sustava, tržišta rada i društva iz drugih zemalja;
  • poticanja razvoja, testiranja i plasiranja aktivnosti i programa mobilnosti zarad neformalnog učenja na regionalnoj razini (tj unutar i između različitih regija diljem svijeta);
  • promoviranja transnacionalnih projekata mobilnosti zarad neformalnog učenja, između programskih i partnerskih zemalja, posebno onih koji uključuju mlade iz marginaliziranih skupina, s naglaskom na unapređenju kompetencija učesnika i poticanju njihovog aktivnog sudjelovanja u društvu.

 

Aktivnosti koje se mogu realizirati unutar  projekata izgradnje kapaciteta u području rada s mladima se dijele na aktivnosti za izgradnju kapaciteta i aktivnosti za poticanje mobilnosti.

Projekti mogu sadržavati kombinaciju aktivnosti iz dvije spomenute grupe ali moraju sadržavati minimum jednu aktivnosti za poticanje mobilnosti.

Aplicirati može: neprofitna organizacija, asocijacija, NVO,  omladinski savjet, vijeća mladih i javno tijelo na lokalnoj, regionalnoj ili nacionalnoj razini. Aplikant mora biti osnovan/registriran u Bosni i Hercegovini (ili u nekoj od zemalja zapadnog Balkana) i u trenutku podnošenja prijedloga projekta mora biti zakonski registriran  najmanje godinu dana.

Rok za predaju projekata je 2. rujna/septembra 2015. do podneva po briselskom vremenu.

Zvanični poziv Izvršne Agencije OVDJE

Detaljne informacije o KA2 – Programski vodič, posebnu pozornost obratite na stranice 166-179

Zbog velikog broja pitanja i nedoumica u prvom roku Izvršna agnecija je napravila dokument Često postavljena pitanja koji možete naći OVDJE.

Registracija za PIC broj – podsjećamo sve organizacije i institucije iz BiH koje žele da apliciraju za program Erasmus +,  prvo moraju registrirati kako bi dobile PIC broj (Participant Identification Code). PIC broj je neophodan kako bi generirali aplikacijski formular na stranici natječaja i tijekom apliciranja moraju imati PIC brojeve svih projektnih partnera.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close