Otvoren 4. međunarodni sajam poduzetništva GRAPOS-EXPO 2013

Jučer je u Gračanici otvoren 4. Međunarodni sajam poduzetništva GRAPOS-EXPO 2013. Sajam je zvanično otvorio premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, a na ceremoniji otvaranja govorili su ambasador R Francuske u BiH NJ.E. Roland Gilles, premijer TK Sead Čaušević, načelnik Općine Gračanica Nusret Helić i direktor sajma Nedžad Nuhanović. Među brojnim visokim zvanicama bili su Enes Suljkanović, potpredsjednik RS-a, NJ.E. ambasador Albanije u BiH Flamur Gashi, savjetnik ministra za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose Bosne i Hercegovine Borislav Vuković, te ministri u Vladi TK.

Francuska, koja je zemlja partner ovogodišnjeg sajma, prvog dana je u saradnji sa francusko-bosanskohercegovačkim poslovnim klubom organizovala okrugli sto na kojem se govorilo o podršci ekonomiji kroz politiku privlačenja stranih investicija, politiku osnivanju preduzeća i podršci zapošljavanju.

Sajam je okupio 272 izlagača iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Češke i Francuske. Otvoren je do petka 26. aprila u vremenu od 11 do 20 sati.

www.magazinplus.eu – Općina Gradačac

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close