Otpisana potraživanja Federalne direkcije robnih rezervi prema poljoprivrednicima

Federalna vlada donijela je danas Odluku o otpisu potraživanja Federalne direkcije robnih rezervi prema poljoprivrednim proizvođačima u postupku sufinansiranja jesenje sjetve pšenice, rod 2014. godina u iznosu od 598.608,95 KM za isporučenu sjemensku pšenicu i mineralno gnojivo poljoprivrednicima u FBiH koji su sudjelovali u programu sufinanciranja jesenje sjetve pšenice u 2013. godini.

Potraživanja su otpisana za 61 poljoprivrednog proizvođača i privredna subjekta. U 2013. godini Vlada Federacije BiH odobrila je Federalnoj direkciji robnih rezervi sufinanciranje jesenje sjetve pšenice za potrebe robnih zaliha u Federaciji BiH.

Programom sufinaciranja jesenje sjetve pšenice u jesen 2013. godine bilo je obuhvaćeno 1009,5 hektara, a potpisan je ukupno 61 ugovor sa poljoprivrednim proizvođačima sa područja Posavskog (41),Tuzlanskog (15), Unsko-sanskog (2), Srednjebosanskog (2) i Hercegovačko-neretvanskog (1) kantona.

Ovakva odluka donesena je jer su zbog obilnih kiša početkom maja ove godine zasijane površine poljoprivrednih proizvođača koji su sudjelovali u programu sufinanciranja u 2013. godini poplavljene, pa da su usjevi 90 posto uništeni, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

| Fena

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close