Otkrijte kojim Zmajevima je vrijednost najviše porasla u proteklom periodu

Veoma dobre partije pojedinih Zmajeva pred kraj prošle sezone, učešće naše reprezentacije na SP-u u Brazilu, ali i veliko interesovanje evropskih klubova za pojedine igrače faktori su koji su doprinijeli da cijene dvanaestorici Zmajeva značajno porastu u proteklom periodu.
Prema podacima jednog od najrelevantnijih portala u svijetu nogometa, Transfermarkta, u 2014. godini najveći porast vrijednosti među reprezentativcima BiH zabilježen je za Miralema Pjanića, zahvaljujući sjajnim igrama u dresu Rome, ali i za reprezentaciju BiH tokom SP-a u Brazilu. On je početkom godine vrijedio 20 miliona eura, a danas čak 27 miliona eura.

Pjanić je uz Džeku najvredniji igrač reprezentacije BiH u ovom trenutku. Džeko je također procijenjen na 27 miliona eura, dva miliona više u odnosu na početak godine.

Sudeći prema podacima Transfermarkta, Sead Kolašinac je jedan od najperspektivnijih mladih odbrambenih igrača u Evropi. Njegova vrijednost u posljednjim mjesecima praktično je uduplana, sa 3,5 na sedam miliona eura, što je njegova trenutna cijena, iako će sa terena odsustvovati u narednih šest mjeseci zbog povrede.

Muhamed Bešić je jedan od igrača kojima je vrijednost najviše porasla u proteklom periodu. Početkom godine ovaj sjajni veznjak vrijedio je “svega” jedan milion eura, a danas se njegova vrijednost procjenjuje na četiri miliona eura.

U toku ove godine manji porast vrijednosti zabilježili su i Asmir Begović (danas vrijedi 12 miliona eura), Senad Lulić (12 miliona eura), Sejad Salihović (pet miliona eura),Ermin Bičakčić (3,5 miliona eura), Edin Višća (tri miliona eura), Avdija Vršajević (dva miliona eura), Toni Šunjić (jedan milion eura) i Tino-Sven Sušić (jedan milion eura).

klix.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close