LifestyleTehnologija

Osnivač Twittera: Mislio da će svijet postati bolji, pogriješio sam

Osnivač Twittera i suosnivač Bloggera Evan Williams izjavio je da je mislio da će “svijet automatski postati bolje mjesto” zahvaljući slobodi koju pružaju društvene mreže, ali priznaje da je “pogriiješio”.

Williams je to kazao u intervjuu za “New York Times”, koji ga je predstavio kao “tipa koji je otvorio Pandorinu kutiju”.

“Dok se on nije pojavio, ljudi su imali malo mjesta gdje su mogli da odu kada su preplavljeni emocijama i ludim idejama, jedino su mogli da napišu pismo nekom listu ili drže pridike komšijama”, navodi njujorški list, prenosi Tanjug.
Ovaj dnevnik Vilijamsa, u smislu razvoja komunikacionih tehnologija, upoređuje sa dostignućem Johanesa Gutenberga, izumitelja štamparske mašine.

“Mislio sam da kada jednom svi budu u mogućnosti da slobodno govore i razmjenjuju informacije i ideje, svijet će automatski postati bolje mjesto. Pogriješio sam u vezi sa tim”, rekao je poznati preduzetnik iz Silikonske doline, koji je član upravnog odbora Twittera sa najvećim brojem dionica ove kompanije.
Williams kaže da je “problem s internetom to što nagrađuje ekstreme”.

“Recimo da se na primjer vozite automobilom i vidite sudar. Naravno da ćete pogledati. Svako pogleda. Internet shvati da to znači da svi traže više sudara, pa pokušava da im ih obezbijedi”, smatra osnivač Twittera.
On tvrdi da mu je cilj da razbije ovu šemu.
“Ako naučim da ću, krećući se tim putem, viđati sve više i više sudara, krenuću drugim putem”, objašnjava Williams.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close