Osim sportski direktor, Đurbuzović prvi trener

Na konferenciji za medije u subotu na Grbavici dosadašnji šef stručnog štaba Željezničara Amar Osim bit će predstavljen kao novi sportski direktor kluba, a njegovo mjesto na klupi preuzet će Dino Đurbuzović.

Ovo je, kako saznaje “Dnevni avaz” iz pouzdanog izvora, odlučeno na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva bh. prvaka. Zvaničnu potvrdu nismo mogli dobiti jer je na sastanku zaključeno da niko od čelnika kluba ne odgovara na pozive novinara do pres-konferencije.

Prema našem izvoru, pozadina ovih rokada ne leži u špekulaciji da je Osim, inače tvorac posljednjih uspjeha Želje, u sukobu sa pojedinim članovima uprave, već u tome što se želi odmaknuti sa terena te iz pozicije sportskog direktora poboljšati rad rukovodstva kluba, što je segment na koji se (s pravom) žale navijači.

Istovremeno, Osim ističe da je, četiri godine nakon što je dobio drugi mandat, kod njega došlo do zasićenja radom u ulozi prvog trenera.

Podsjećamo, nakon eliminacije Želje u drugom pretkolu Lige prvaka, Osim je u četvrtak uzeo odmor za koji se govorilo da će trajati između pet i sedam dana.

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close