-TopSLIDEKultura

Osamnaesta godišnjica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine: Značajan datum za sve pripadnike, ali i građane

Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine će i ove godine nizom aktivnosti svečano obilježiti 1. decembar – godišnjicu postojanja i rada, značajan datum za pripadnike Oružanih snaga i Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine, ali značajan i za sve narode i građane naše zemlje, saopćeno je iz Ministarstva.

– Ove godine smo u prilici radost u povodu 18. godina rada i postojanja OS BiH podijeliti i sa našim najmlađim, učenicima osnovnih škola, dječicom iz vrtića, u okviru našeg programa “Dani otvorenih vrata”, koji će se na našim vojnim lokacijama družiti sa pripadnicima OS BiH, gdje ćemo im pokazati neke od naših operativnih sposobnosti, ali i vrste opreme i način korištenja iste tokom izvršenja naše misije i naših zadataka – naveli su.

Također, kroz brojna sportska takmičenja u više sportskih disciplina koja će biti organizirana na lokacijama OS BiH, ali i izvan njih, i uz učešće sportskih ekipa policijskih i sigurnosnih agencija sa državnog nivoa, entitetskih MUP-ova, EUFOR-a, NATO Štaba i drugih, na prigodan način će biti obilježen 1. decembar.

– Ovim povodom će na vojnim lokacijama biti upriličena i svečana postrojavanja jedinica OS BiH, a Centralna vojna svečanost obilježavanja 18. godišnjice OS BiH će biti organizirana na vojnoj lokaciji “Rajlovac” kod Sarajeva u četvrtak 30. novembra 2023. godine, gdje će osim svečanog stroja, biti organiziran taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme na upotrebi u OS BiH i gdje će biti demonstrirani određeni elementi operativnih sposobnosti OS BiH – najavili su iz Ministarstva.

(Preporod.info)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close