OŠ “Kulin Ban”: “Mirovna svečanost”

Prigodnu priredbu pod nazivom “Mirovna svečanost” u okviru manifestacije “Mirovna sedmica” upriličili su danas kreativni učenici sa svojim nastavnicima u OŠ “Kulin Ban”. To je završni dio projekta “Obrazovanje za mir” koji ova školska ustanova godinama realizira.

(Ismar I. – vipromo.ba)

“U okviru školske godine, na časovima se obrađuje tematika mir, zajedništvo, tolerancija, ljubav i poštovanje, tako da je ovo neki završni dio da djeca pokažu svoje stvaralaštvo. Naravno, istakla bi naše timove, menadžment i nastavnike koji su sa pripremali današnju svečanost i djecu koja su danas učestvovala u ovoj priredbi. Postulati današnje svečanosti su upravo povezivanje i uvezivanje svih, ne samo u zajednici nego i dalje”, kazala nam je Dženana Čehajić, pedagog/psiholog u OŠ “Kulin Ban” Visoko.

Priredba-OS-Kulin-Ban2

Za sutra u 18 sati Vijeće učenika ove škole će upriličiti svečanost talenata.

Podsjećamo, kolektivni Dan škola za sve osnovne škole za područja općine Visoko planiran je za 25. maj kada će biti proglašeni učenici generacija, a 7. juna će u OŠ “Kulin Ban” biti upriličen interni Dan škole na kojem će biti dodijeljene diplome i priznanja ostalim odlikašima, aktivnim učenicima i profesorima.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close