Općina Visoko uspješno recertificirala dva ISO standarda

Općinu Visoko danas je posjetio gospodin Mirsad Begić, vodeći auditor za sisteme upravljanja kvalitetom, zaštitom okoline i zaštitom zdravlja i sigurnosti na radu iz certifikacijske kuće TUVadria d.o.o. Sarajevo.

Zadatak je bio provjeriti koliko Općina Visoko provodi dva standarda, ISO 9001- Upravljanje kvalitetom i ISO 14001- Zaštita okoline.

 

«U zadnjoj godini dana je vidan napredak, ulaže se trud da Općina Visoko bude jedan dobar servis građanima i konstantno se radi na poboljšanju tog sistema, a ono što je najbitnije čime sam zadovoljan je da su svi uposlenici Općine nedvojbeno opredijeljeni za stalna poboljšanja i napredovanja pristupom toj funkciji, uređenju svojih procesa, postavljanju konkretnih ciljeva i to jako visokih, praćenje dosadašnjih ciljeva i težnja ka većim. Sve čestitke za Općinu Visoko», rekao je gosp. Begić.

 

Načelnica Amra Babić je istakla da je jako sretna što je Općina Visoko danas uspješno prošla ovaj audit i što su se recertificirala dva standarda koje Općina ima.

«Inače, jedan od programskih ciljeva za četiri godine općinske načelnice bio je transformacija Općine u servis građanima i upravo u tom pravcu smo radili, na poboljšanju usluge privredi i na stvaranju jednog boljeg ambijenta  za rad ljudi u administraciji. To nam je zadaća, to nam je cilj i ono što svi uposlenici administracije moraju da shvate jeste da su njihova radna mjesta javna radna mjesta na kojima građani mogu uputiti svoje primjedbe i da oni ustvari ovdje rade u interesu i cilju građana, i to uz osmijeh i lijep pristup građanima i dalje mora biti naš cilj.

Kada govorimo o drugom standardu on se uglavnom odnosi na ekologiju i usko je povezan sa smanjenjem troškova, papira, troškova elekrične energije, plina i ostalih energenata i sve one aktivnosti koje Općina radi u posljednih nekoliko godina upravo su bile usmjerene ka tome. Kroz budžet se već vide uštede koje su postignute u samoj administraciji u zgradi Općine, ali očekujem taj pristup i mnogo šire, ne samo u javnom sektoru nego i u domaćinstvima»,  rekla je načelnica Babić.

 

 

Press Općine Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close