Visoko

Općina Visoko: uspješno realizovana edukacija i radionica za poljoprivrednike – obrtnike

Općina Visoko u saradnji sa Humanitarnom organizacijom World Vision uspješno je realizovala dvodnevnu edukaciju i radionicu za 11 poljoprivrednika – obrtnika sa područja općine Visoko na temu „Izrada biznis plana“. Predavač edukacije i radionice je bila gđa. Mensura Subašić, dugogodišnji saradnik Humanitarne organizacije World Vision.

Cilj ovog projekta je unapređenje poduzetničkog znanja i vještina poljoprivrednika –obrtnika. Nakon sticanja osnovnih znanja za izradu vlastitih biznis planova za projekte edukovani poljoprivrednici će biti u mogućnosti da apliciraju za novčanu podršku za unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

Ekonomski rast i razvoj općine Visoko zabilježen je u toku protekle četiri godine mandata načelnice mr.sci. Amre Babić. Rezultat tog uspjeha je kontinuiran rad na projektima koji čine našu Općinu prosperitetnijim mjestom za život. Ekonomski razvoj, između ostalog se ogleda kroz osposobljavanje i edukovanje građanstva koji će samostalnim radom obezbijediti sebi, ali i drugima siguran život.

visoko.gov.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close