Općina Visoko i Općinska načelnica dobitnici nagrada Evropskog pokreta u BiH

Evropski pokret u BiH, u prisustvu brojnih visokih zvanica i diplomatskog kora, u Prnjavoru je jučer, srijeda 8.5.2013. godine, održao Svečanu akademiju u okviru Centralne manifestacije kojom se obilježava 9. maj Dan Evrope u BiH.

Manifestaciji su prisustvovali Specijalni predstavnik EU u BiH Peter Sorensen,Visoki predstavnik Valentin Incko, predstavnici institucija BiH, RS i Federacije BiH kao i predstavnici lokalnih zajednica, predstavnici privrednika i medija.

Podijeljene su i nagrade za doprinos evropskim integracijama u Bosni i Hercegovini a među dobitnicima bila je i Općinska načelnica Amra Babić koja je dobila priznanje «Najbolja žena – načelnica Bosne i Hercegovine 2013» dok je općina Visoko proglašena za «Evropski otvoreni grad Bosne i Hercegovine 2013».

Na ovoj Svečanoj akademiji, dobitnici priznanja i nagrada kao i gosti složili su se da je jedini ispravan cilj ka kojem Bosna i Hercegovina mora ići – put evropskih integracija kao i da svi zajedno moramo raditi na ostvarenju ovog cilja.

visoko.gov.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close