RukometSport

Općina Kakanj sa 39 hiljada ljudi dobila petog premijerligaša u pet različitih sportova

Mladost Doboj-Kakanj predstavnik je ove općine u fudbalskoj BHT Premijer ligi gdje je tri kola prije kraja prvenstva osigurao opstanak u društvu najboljih, a ovo je druga sezona tog kluba u najvećem rangu bosanskohercegovačkog fudbala. Mladost je ove sezone igrala i polufinale Kupa Bosne i Hercegovine gdje ju je zaustavilo Sarajevo. Sam plasman u polufinale je ogroman, historijski uspjeh za klub.

Košarkaši Kaknja drugi put uzastopno igrali su Ligu za prvaka BiH u košarci nakon što su ponovo regularni dio sezone u Ligi 10 okončali u gornjem dijelu tabele. Za tim koji s klupe predvodi Josip Pandža to su odlični rezultati.

Odbojkaši Kaknja su regularni dio bh. prvenstva okončali na drugom mjestu da bi kasnije u play offu ispali u polufinalu od Radnika iz Bijeljine.

Kuglaški klub Rudar Kakanj sezonu je završio na trećem mjestu Premijer lige, a veliki uspjeh ostvario je osvajanjem Kupa Bosne i Hercegovine.

Kao šlag na sve navedene rezultate stigao je i plasman Rukometnog kluba Kakanj u Premijer ligu BiH, pa je tako Općina dobila petog premijerligaša u pet različitih loptaških sportova.

Povodom velikog uspjeha ove općine kontaktirali smo Mensura Mušiju, predsjednika FK Mladost Doboj-Kakanj, kluba koji je prošle godine debitirao u Premijer ligi i koji se već dokazao kao respektabilan fudbalski kolektiv koji je bio jako blizu plasmana u Ligu za prvaka ove sezone.

Mušija je čestitao svim ostalim klubovima iz Kaknja te posebno pohvalio Općinu Kakanj koja je iz budžeta za ovu godinu izdvojila 750.000 KM za sport. Ulaganja su veća od te cifre, kaže Mušija, pošto Općina plaća troškove dvorana. Ukupna ulaganja bi se mogla povećati na 1.000.000 KM napominje Mušija koji je ovom prilikom pohvalio i rad načelnika Nermina Mandre.

“Samo nam dajte loptu, ostalo je na nama”, kazao nam je Mušija. “Mi smo nekako raspodijelili uloge u svim klubovima i za sada sve odlično funkcionira. Ne znam da li postoji ovakva sredina ili ovakav grad u državi, a koji ima ovakve sportske uspjehe u loptaškim sportovima. Veliku pomoć imamo i od Općine Kakanj, ali svojim rezultatima smo opravdali ulaganja. Rečeno nam je da će se ulaganja povećati, a ja vjerujem da hoće pošto je gradonačelnik Mandra osoba koja ispuni ono što obeća”, konstatuje Mušija i šaljivo dodaje:”Ostaje nam još da osnujemo i neki vaterpolski klub, pa da i tu napravimo uspjeh.”

Klix
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close