Olujno nevrijeme zahvatilo Doboj, Tešanj, Usoru…

Grad je opustošio imanja, polupao crepove na kućama, obio fasade, uništio automobile, sijalice vanjske rasvjete, dok je vjetar čupao drveća

Veliko olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom, grmljavinom, kišom i gradom na pojedinim dijelovima veličine jajeta nanijelo je danas iza 16 časova ogromnu štetu na području nekoliko naselja sjevernog dijela opštine Usora, javlja Oslobodjenje.ba.

Grad je opustošio imanja, polupao crepove na kućama, obio fasade, uništio automobile, sijalice vanjske rasvjete, dok je vjetar čupao drveća, prenosi Oslobođenje.

nevrijeme-doboj-tesanj-2

Na Tešanjci vjetar je skinuo krovnu konstrukciju tržnog centra koja se sručila na parking. U tom trenutku na parkingu se nalazilo petnaestak vozila kupaca koja su jednostavno ostala zarobljena, dok su ljudi bili u panici. Sabahudin Hasanbašić, koji radi privremeno u Njemačkoj, sa suprugom Arnelom i dvoje djece, samo što je izašao iz svog vozila i prišao ulaznim vratima ovog centra, čuo je prasak.

Okrenuo se i vidio da je krovna konstrukcija poklopila sva vozila, među kojima je i njegovo. Nasreću, očevici kažu da nema povrijeđenih, mada u vrijeme slanja ovog izvještaja teren još nije bio raščišćen, jer pod krovnom konstrukcijom je bilo još vozila.

nevrijeme-doboj-tesanj-1

I u Doboj-Jugu su grad, vjetar i bujičasti kanali u brdskim dijelovima općine nanijeli takođe veliku štetu usjevima, porodičnim kućama i imanjima, pogotovo u Matuzićima u Bosanskoj ulici na kojoj je nedavno skinuta stara asfaltna podloga, tako da je ovaj put pretvoren u jedan veliki bujičasti potok.

Prema informacijama koje je Oslobođenje dobilo, iza 16 sati veliko nevrijeme je ponovo zahvatilo Gračanicu, posebno selo Orahovica kojom prilikom je grad polupao krovove, prozore na objektima, oštetio fasade, vanjsku rasvjetu i drugu infrastrukturu.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close