Oliver Dragojević 8. marta u Zetri

Oliver Dragojević, jedan od najuspješnijih i najcjenjenijih muzičara na prostoru bivše Jugoslavije, održat će velike solističke koncerte u Sarajevu i Tuzli. Na Dan žena, 8. marta, obradovat će publiku u sarajevskoj Zetri, a dan poslije u tuzlanskoj dvorani Mejdan. Ovu informaciju potvrdio nam je u telefonskom razgovoru i sam hrvatski kantautor.

Srušen krov

– Trenutno smo dogovorili samo Sarajevo i Tuzlu. U pregovorima sam bio još kada sam dolazio da gostujem na koncertu Kemala Montena u Zetri. Tada sam već najavio svoj dolazak u 2013., ali ništa nije bilo potvrđeno tako da smo, evo, sada konačno utvrdili datume. Bio sam prije nekoliko godina u Sarajevu, radili smo Skenderiju pa smo prošle godine dogovarali istu dvoranu, ali se srušio krov zbog snijega pa smo odustali. Sada dolazimo u Zetru i nadam se da neće biti sličnih problema – kazao je Oliver.

Publici u BiH dvije večeri zaredom otpjevat će svoje dobro poznate hitove “Vjeruj u ljubav”, “Dženi”, “Cesarica”, “Kad bi samo ljubit znala”, ali kako kaže, i one s novog albuma.

– Bit će to moj standardni repertoar, od najstarijih do najnovijih pjesama. Ovih dana završavam novi album, koji bi trebao izaći već krajem ovog ili početkom narednog mjeseca. Tako da bismo vrlo lako mogli pjevati i nešto novo. Samo se nadam da ćemo uspjeti uvježbati – kazao je Dragojević.

Muzička pratnja

Istinsku muzičku zvijezdu na koncertima će pratiti grupa “Dupini”, koja s njim svira već 20 godina.

– Osim njih, bit će studenti iz zagrebačke Akademije, Dražen Bogdanović na saksofonu, Jan Ivelić na bubnjevima te Ante Gelo na gitari – dodao je Dragojević, u čiju organizaciju koncerta je uključena agencija iz Slovenije, koja je u prošle godine u Zetri upriličila nastup svjetski poznate plesne skupine “Lord of the Dance”.

Na “Vašem šlageru sezone”

– Dođem ja u Sarajevo. Dolazio sam godinama na “Vaš šlager sezone”, čak sam jedne godine pobijedio sa pjesmom “Moje prvo pijanstvo”. Možda i to budem pjevao, znam da publika voli i “Danijelu”. Ljudi na godišnji odmor dolaze na more i onda me slušaju, zapamtili su šta ja izvodim. Onda ja dođem kod vas i oni sa mnom uglas pjevaju – govori Oliver.

www.magazinplus.eu – Avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close