-TopSLIDEOstali sportoviSport

Olimpijski komitet BiH nagradio Husića i trenera s 15.000 KM: Ponovo je pokazao svjetsku klasu

NA PUTU KA PARIZU 2024.

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine upriličio je press konferenciju povodom osvajanja srebrene medalje našeg najboljeg taekwondoiste Nedžada Husića, na nedavno završenim 3. po redu Evropskim igrama održanim u Poljskoj.

Na putu do medalje Nedžad je dominirao u borbama protiv predstavnika Bugarske (2:0), Belgije (2:0) i Hrvatske (2:0), dok je u izuzetno napetoj finalnoj borbi zaustavljen od predstavnika Gruzije.Fenomenalnim nastupom i osvajanjem srebrene medalje, mladi olimpijac Husić je još jednom pokazao svjetsku klasu.

Nedžad Husić je stipendista nebudžetskog Olimpijskog komiteta BiH te korisnik Programa+ na kvalifikacionom putu do Olimpijskih igara Pariz 2024.

“Sigurni smo da je ovo sjajan uvod na putu za Olimpijske igre Pariz 2024 te našem olimpijcu i cijelom timu želimo sportsku sreću u kvalifikacionom periodu”, poručili su iz OK BiH.

Izvršni komitet Olimpijskog komiteta BiH je na svojoj 25. redovnoj sjednici donio odluku da postignuti rezultat nagradi s 15.000 KM, odnosno Nedžada s 10.000 KM, a trenera Harisa Husića s 5.000 KM.

“Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine upućuje iskrene čestitke Nedžadu Husiću, Taekwondo savezu BiH, treneru Harisu Husiću i prof. dr Safetu Kapi koji se priključio stručnom timu našeg olimpijca”, poručili su.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close