logo
bios

Olimpijska planina Bjelašnica kandidat za Europa Kup u alpskim disciplinama

Objavljeno prije 5 mjeseci . u ned, okt 6th, 2019

Iz Općine Trnovo smatraju da će Bjelašnica u perspektivi morati imati prepoznatljivo mjesto među poznatim skijalištima širom Evrope, kao što su švicarski Wengen, austrijski Kitzbuehel, francuski Chamonix, te Krvavac (Slovenija), Sella Nevea (Italija), St. Moritz (Švicarska), Saalbach (Austrija)

Općina Trnovo pozdravlja kandidaturu Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine za organizaciju Evropa kupa, takmičenja u alpskim disciplinama za sezonu 2020/21, saopštio je Centar za promociju olimpijskih planina, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz Centra za promociju olimpijskih planina prenose saopštenje koje su dobili od Općine Trnovo:

“S radošću smo primili vijest da se olimpijska planina Bjelašnica, u općini Trnovo, nalazi među tri skijališta u BiH koja zadovoljavaju tehničke uslove za održavanje velikih takmičenja, zajedno s Jahorinom i Ravnom planinom. Općina Trnovo u kontinuitetu radi na razvoju infrastrukture, smještajnih i sportskih sadržaja kako bi Bjelašnica dostigla visoke međunarodne standarde za organizaciju sličnih takmičenja po kojima je BiH bila prepoznatljiva još od vremena 14. Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.”

Iz Općine Trnovo smatraju da će Bjelašnica u perspektivi morati imati prepoznatljivo mjesto među poznatim skijalištima širom Evrope, kao što su švicarski Wengen, austrijski Kitzbuehel, francuski Chamonix, te Krvavac (Slovenija), Sella Nevea (Italija), St. Moritz (Švicarska), Saalbach (Austrija).

“Ukoliko Međunarodna skijaška federacija donese pozitivnu odluku o kandidaturi Skijaškog saveza BiH za organizaciju Evropa kup takmičenja u BiH, Općina Trnovo izražava spremnost da se u punom kapacitetu stavi na raspolaganje nacionalnom savezu i tehničkim organizatorima radi što uspješnije realizacije ovog takmičenja, prvog poslije daleke 1991. godine kada je, također, na Bjelašnici održano takmičenje u disciplini Super G. Aktivnosti koje Skijaški savez BiH provodi su značajne, ne samo na promociji skijaškog sporta u BiH, već i prirodnih ljepota naše zemlje, među kojima značajno mjesto zauzimaju i olimpijske planine”, naglasili su iz Općine Trnovo.

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh