-TopSLIDEKošarkaSport

Okupila se ženska košarkaška reprezentacija BiH, u četvrtak započinje misija “Evropsko prvenstvo”

Ženska košarkaška reprezentacija BiH okupila se danas u Sarajevu uoči prvih utakmica kvalifikacija za Eurobasket koje se igra 2023. godine u Sloveniji i Izraelu.

Lojo očekuje veliku podršku

Na okupljanje je stiglo 15 košarkašica na koje selektor Goran Lojo računa u predstojećim mečevima protiv Belgije i Sjeverne Makedonije: Milica Deura, Džonkel Džons (Jonquel Jones), Anđela Delić, Nikolina Delić, Nikolina Džebo, Miljana Džombeta, Nikolina Babić, Matea Tavić, Dragana Domuzin, Sara Heljić, Jovana Marković, Nedžla Kovačević, Hanna Halilović, Anđela Gligić i Milina Mišeljić.

– Okupili smo se tokom dana. Djevojke su po odigravanju utakmica za svoje klubova stigle ovdje, svih 15 pozvanih igračica. Zdrave su i spremne za izazove koji nas očekuju. U četvrtak igramo protiv Belgije, koja je trećeplasirana na proteklom Eurobasketu i šesta je ekipa prema FIBA-inom rankingu. Utakmica se igra u dvorani Mirza Delibašić, očekujem veliku podršku publike jer su ove djevojke nastupom na EP to sigurno zaslužile.

Nakon toga putujemo u Sjevernu Makedoniju, gdje u nedjelju igramo novi meč kvalifikacija – istakao je selektor Goran Lojo, naglašavajući kako u narednim utakmicama, nažalost, na raspolaganju neće imati Maricu Gajić, koja se još uvijek oporavlja od teške povrede.

Belgija pa Sjeverna Makedonija

Prije prvog sutrašnjeg treninga bit će upriličena pres konferencija (10 sati) na kojoj će se predstavnicima medija obratiti generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan, tim-menadžer reprezentacije Razija Mujanović, selektor Goran Lojo te igračice Milica Deura i Džonkel Džons.

Prvu utakmicu kvalifikacija za EP naša selekcija igrat će protiv Belgije u dvorani Mirza Delibašić (KSC Skenderija) u četvrtak (11. novembar), a tri dana kasnije Zmajice gostuju u Sjevernoj Makedoniji.

Avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close