Održana Skupština VTK BIH: Smijenjeni Zukić i Poljašević

Sedma sjednica Skupštine Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine održana je 18.02.2013. godine u Tesliću, saopćeno je iz VTK BiH.

Na Skupštini je razmatran i usvojen Izvještaj Komisije za verifikaciju mandata zastupnika i Odluka o verifikaciji novoimenovanih zastupnika u Skupštini Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH. Nakon verifikacije mandata zastupnika u Skupštini, usvojen je Dnevni red Skupštine, te imenovani predsjednik i potpredsjednik Skupštine. Za predsjednika Skupštine imenovan je mr. Dragoslav Mihajlović, a za potpredsjenika Ahmet Egrlić.
Usvojena je Odluka o izmjeni Statuta Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovisnke komore BiH, kojome se predviđaju izmjene Člana 19. , 26. i 36.
Donesena je Oduka o razrješenju dužnosti potpredsjednika Amira Zukića i  Veselina Poljaševića, a na njhovu funkciju imenovani su dr. Ismet Kumalić i Nemanja Vasić.
Istovremeno, dužnosti su razriješeni članovi Upravnog odbora Dragan Despotović, Edin Arslanagić i Nihad Imamović, te članovi Nadzornog odbora Siniša Pratljačić i Jorgovan Begić.
U Upravni odbor imenovani su mr. Borko Đurić, Šukret Hadžalić i Emir Raković, dok su u Nadzorni odbor imenovani Milomir Durmić i Huso Ćesir.
Skupštinski zastupnici imenovali su stalne skupštinske komisije, odnosno imenovana je nova Komisija za izbore i imenovanja dok je u Verifikacionoj komisiji zbog inkompatibilnosti funkcija izvršena zamjena dva člana.
Skupština je usvojila i neophodna finasijska, planska i programska akta, navodi se u saaopćenju.
Odrržavanje izbora u VTKBiH u prethodnim danima obilježeno je međusobnim optužbama, a potpredsjednici Amir Zukić i Veselin Poljašević izjavili su da su izbori raspisani nezakonito te da je grupa osoba kojoj je na čelu Bruno Bojić preuzela ingerencije Skupštine VTK/STK BiH i izvršila svojevrsni puč u Komori.
Bojić je ove optužbe negirao.

indikator.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close