Održana promocija knjige “Organizacija” autora Fuada Šišića

U Velikoj sali Općine Visoko, večeras je održana promocija knjige «Organizacija» autora Fuada Šišića. Promotori knjige bili su mr. Esmir Bašić, direktor biblioteke u Tešnju, mr. Suad Huskić načelnik općine Tešanj i Amra Babić načelnica općine Visoko.

Općinska načelnica Amra Babić naglasila je da ova knjiga može poslužiti kao vodič svim načelnicima i predstavlja zbir teoretskog i praktičnog znanja i iskustva kojim raspolaže autor o teoriji organizacije. «Kroz etiku, moral, međuljudske odnose autor nas vodi teorijom organizacije koju primjenjujemo ili možemo primjenjivati u svojim životima. Ova knjiga ne predstavlja samo udžbenik za ljude koji se bave administracijom nego predstavlja udžbenik za sve koji žele nešto naučiti iz teorije organizacije i isto primijeniti u vlastitim životima» – istakla je Općinska načelnica Amra Babić.

Promotori su, između ostalog, poručili kako je ova knjiga pisana ne samo za poslovnog čovjeka nego i za običnog građanina koji čitajući ovu knjigu može naći mnoga rješenja za svakodnevne probleme s kojima se susreće. Osnovni motiv knjige su promjene a promjene se ne dešavaju same. Promjene smo, po riječima autora, svi mi.

Autor, Fuad Šišić, naglasio je kako: «Ova knjiga predstavlja jedan društveni model poboljšanja koji je jako potreban svakom našem dijelu društvene zajednice, od mjesne zajednice do države.

Knjiga obiluje citatima, ajetima, hadisima, mudrim izrekama, i u njoj su spojeni teorija i praksa, znanje i iskustvo. Također, može poslužiti i kao dopunsko štivo na fakultetu jer se prvenstveno odnosi na menadžment, organizaciju i upravljanje, rečeno je, između ostalog, na promociji.

Fuad Šišić obavljao je dužnost Općinskog načelnika Tešnja u dva mandata, bio je vijećnik u Općinskom vijeću općine Tešanj, zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona a trenutno obnaša funkciju predsjedavajućeg Općinskog vijeća Tešanj. Knjiga «Oganizacija» je sedma autorova knjiga i u njoj je sublimirao svoja znanja i iskustva. Autor je dobitnik priznanja najmenadžer iz reda načelnika za 2011. godinu te je lokalni lider desetljeća za 2012. godinu.

visoko.gov.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close