Održana godišnja skupština Frame Bosne Srebrene

Od 17. do 19.1. u kraljevskom gradu Visokom, u prostorijama konvikta Franjevačke klasične gimnazije održana je godišnja izborna skupština Franjevačke mladeži Bosne Srebrene.

Skupštinom je predsjedalo područno vijeće Frame sa duhovnim asistentom fra Danijelom Rajićem, a sudjelovali su predstavnici 33 mjesna bratstava Frame.

Program skupštine započeo je svetom misom u samostanskoj crkvi nakon koje je uslijedilo izlaganje godišnjih izvješća. Fra Danijel Rajić je izrazio radost zbog velikog broja okupljenih framaša koji su pripremili temeljita izvješća o svome radu. Frama Bosne Srebrene postigla je značajan uspjeh kroz različite projekte na mjesnoj, područnoj i nacionalnoj razini. Osim dosadašnjih ustaljenih aktivnosti ostvareni su i novi projekti: 1. web portal Frame i OFS-a, 2. Frama Angelus, 3. tematska Škola animatora, 4. Holywin, 5. službena himna i koreografija. Na nacionalnoj razini u djelo je sproveden novi projekt Humanitarne akcije i projekt zbližavanja područnih bratstava „Budi mi brat“, a krenulo se i u izradu nacionalnog priručnika za formaciju.

Ovogodišnja područna skupština bila je posebna po tome što se biralo novo područno vijeće. Izbore je vodila nacionalna predsjednica Frame Ivana Baban. Novo vijeće Frame Bosne Srebrene čine: predsjednica Marija Trogrlić, podpredsjednik Danijel Čuturić, voditeljica formacije Ana-Marija Knežević, tajnica Ana Kešić, blagajnik Mario Šilić i Robert Vujica kao predstavnik Frame za OFS.

Trećeg dana programa framaši su zajedno sa vjernicima slavili sv. misu koju je predvodio fra Danijel Rajić. Na samom koncu programa novoizabrana predsjednica Marija Trogrlić predstavila je okvirni plan aktivnosti za 2014. godinu. Dosadašnja predsjednica područnog bratstva Maja Santai poželjela je uspješan rad novoizabranom vijeću uz riječi potpore da se svaki trud i rad isplati. Skupštinu je pohodio i pozdravio brat Božo Klarić, predstavnik OFS-a u Frami koji je istakao da je Frama budućnost OFS-a te da se ne boje nastaviti svoje franjevačko poslanje u OFS-u.

Područno vijeće Frame BS

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close