-TopSLIDENogometSport

Održana glavna rasprava u predmetu NK Čelik protiv Grada Zenica

Kasumović je s predsjednikom Čelika potpisao Sporazum, slikao se pred medijima, a onda taj isti Sporazum nije poštovao, zbog čega je klub morao podnijeti tužbu protiv Grada Zenica

Presuda u roku od 30 dana

Kao što je spominjano u više navrata u javnosti, NK Čelik Zenica je zbog nepoštovanja Sporazuma o međusobnoj saradnji 26.05.2021. podnio tužbu protiv Grada Zenica na Općinskom sudu u Zenici. Tužbeni zahtjev NK Čelik Zenica iznosio je: 222.117,84 KM.

Nažalost, Gradska uprava do danas nije izvršila niti jednu uplatu prema NK Čelik Zenica na ime sporazumnih obaveza, te oštetila klub za iznos od 407.864,69 KM.

Nakon nekoliko odgađanja danas je konačno održana i glavna rasprava po ovom predmetu, a iako je bio pozvan u svojstvu zakonskog zastupnika, na glavnu raspravu nije pojavio gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Klupski advokat Tarik Hadžimahmutović iz advokatskog društva Hadžimahmutović Begagić i partneri je pred sudijom Marinom Šapinom iznio argumentaciju da je Grad Zenica dužan isplatiti NK Čeliku sredstva naplaćena od zakupnina poslovnih prostora u sklopu stadiona Bilino polje.

Nepravomoćnu presudu Općinski sud je dužan donijeti u roku od 30 dana, tako da se presuda očekuje početkom narednog mjeseca.

Sigurno da je ovaj slučaj jedinstven u Evropi, da klub tuži svoju maticu (Grad). Na kraju vidjet ćemo kako će se okončati ovaj proces, a sigurno je da bi NK Čelik sa pomenutim sredstvima već odblokirao račun, što bi značilo novu dimenziju za rad kluba u budućnosti, te skori povratak na staze stare slave.

sportsport

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close