Održana disciplinska komisija: Kazne za klubove Premijer lige BiH i futsal klubove

Disciplinska komisija NS/FS BiH pod predsjedavanjem Mehe Alibašića na sjednici održanoj danas u Sarajevu, rješavala je disciplinska pitanja iz svoje nadležnosti, te je donijela odluke kako slijedi:

BH Telecom Premijer liga

XXIX. kolo

HŠK“ZRINJSKI“-FK“SARAJEVO
HŠK“Zrinjski“- kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 4.000,00 KM, zbog slabe organizacije utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača.

FK“ŽELJEZNIČAR“-FK“LEOTAR“
FK“Željezničar“- kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 4.000,00 KM, zbog slabe organizacije utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača.

XXX. kolo

NK“ŠIROKI BRIJEG“-FK“ŽELJEZNIČAR“
NK „Široki Brijeg“ – kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača.

FK“VELEŽ-HŠK“ZRINJSKI“
FK“Velež“- novčana kazna u iznosu od 3.000,00 KM, zbog slabe organizacije utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača.

FK“SARAJEVO“-FK“RADNIK“
FK“Sarajevo“- kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 4.000,00 KM, zbog slabe organizacije utakmice i zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava u ograđeni dio terena od strane vlastitih navijača.

FK“OLIMPIC“- NK“ČELIK“
NK“Čelik“- kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 1.500,00 KM, zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača.

NK“GOŠK“-FK„BORAC“
Igrač NK“GOŠK“ Armin Helvida, crveni karton zbog udaranje protivničkog igrača kažnjava se sa 5 utakmica neigranja.

KUP BIH – FINALE

NK“ŠIROKI BRIJEG“-FK“ŽELJEZNIČAR“
NK“Široki Brijeg“- kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 KM, zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava u ograđeni dio terena od strane vlastitih navijača.

OMLADINSKI KUP-FINALE

FK“SLAVIJA“-NK“ŠIROKI BRIJEG“
FK“Slavija“- kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 500,00 KM zbog propusta u organizaciji utaskmice i ubacivanja predmeta u ograđeni dio terena.

ZAVRŠNICA PRVENSTVA BIH U FUTSAL-u – Prvo kolo

MNK“CENTAR“-MNK“BROTNJO“

MNK“CENTAR“- kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 KM, zbog propusta u organizaciji utakmice.

Muminović Dženan, službeni predstavnik MNK“CENTAR“, prema članu 43. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH kažnjava se vremenskom zabranom vršenja dužnosti u trajanju od 3/tri/ mjeseca.

FINALE KUP-A U FUTSALU, DRUGA UTAKMICA

MNK“CENTAR“-KMF“TANGO“

Igrač MNK“CENTAR“ Muamer Kurto, kažnjava se sa 5 utakmica neigranja, isključen zbog nasrtaja i pljuvanja na gostujućeg trenera.

www.magazinplus.eu – NS BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close