Održan sastanak komiteta za takmičenje, stadione i bezbjednost i Sektora za takmičenje NS BiH

Komitet za takmičenje, Komitet za stadione i bezbjednost i Sektor za takmičenje i upravljanje događajima NS/FS BiH danas su, u sklopu redovnih aktivnosti, održali sastanak u hotelu “Park” u Vogošći.

Zajednički zaključak sa ovog sastanka je da se IO NS/FS BiH uputi preporuka da se utakmice preostalih pet kola BH Telecom Premijer lige BiH i utakmice finala KUP-a BiH u takmičarskoj sezoni 2014/2015. igraju uz puno prisustvo publike, uključujući i gostujuće navijače.

Oba komiteta će pratiti utakmice iz kola u kolo, te će svaki iz svog domena analizirati ih i donositi odgovarajuće odluke ili preporuke prema IO NS/FS BiH.

Svi klubovi će posebnim dopisom biti dodatno upozoreni na odgovornost za ponašanje svojih navijača i obavezu saradnje sa njima. Isto tako će se skrenuti pažnja na odgovorno ponašanje rukovodstva timova i uprava klubova kako u pripremi utakmica tako i na samim utakmicama uključujući prije svega teren i VIP lože.

Uprave klubova i njihovi predstavnici treba da se suzdrže od neodgovornih izjava i da njihovo ponašanje bude u skladu sa Kodeksom ponašanja NS/FS BiH.

Sve izrečeno ima za cilj da se zaštiti regularnost takmičenja BH Telecom Premijer lige BiH i da se poštuje sporski fair play.

www.magazinplus.eu – NS BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close