BiHPrivredaVisoko

Održan Sajam poduzetništva “Poduzetnička staza” u Visokom

Sajam poduzetništva „Poduzetnička staza“ u organizaciji Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Visoko, održan je danas u Parku Ravne 2, sa ciljem prezentovanja dvadeset novih biznisa osnovanih kao rezultat Programa podrške poduzetnišvu kroz koji su prošli svi učesnici. Najuspješniji od njih su ostvarili pravo na finansijsku i stručnu podršku za realizaciju svoje poslovne ideje.

„Sam naziv Visoko Brand-poduzetništva je marketinška priča koja traje dugo vremena i, zaista, Visoko je Brand poduzetništva i grad poduzetništva. Mi smo u proteklom vremenskom periodu u saradnji sa organizacijom CEFE potpisali Sporazum i krenuli u ralizaciju projekta koji je vrijedan oko 180.000 KM, gdje je 20 ljudi dobilo mogućnost da registruje svoj obrt“, rekao je, između ostalog, gradonačelnik Mirza Ganić.

Gradonačelnik je također istakao činjenicu da je projekat „Visoko Brend-poduzetništva“ specifičan i po tome što je poseban akcent stavljen na raznolikost biznisa, čime je dodatno osvježeno tržište u Visokom.

„Zadovoljstvo nam je što smo danas u Visokom, Gradu preduzetništva, što je za nas iz Međunarodne organizacije rada izuzetno bitan element. Radi se o projektu EU4Business Recovery, koji se posljednjih dvije godine implementira pod sloganom „Za snažnu domaću ekonomiju“ i koji ima za cilj da sanira posljedice koje je globalna pandemija COVID-19 napravila u svim segmentima“, naglasila je Jesenka Hadžajlija, službenica za komunikacije MOR u BiH.

„Danas ovdje u Parku „Ravne 2“ prisustvujemo Sajmu poduzetništva „Poduzetnička staza“ gdje je predstavljeno svih 20 biznisa. Također, danas prezentujemo rezultate projekta i govorimo o svemu onome što se dešavalo u okviru ovog projekta u prethodnih 6 mjeseci u Visokom“, istakla je, između ostalog, Tamara Bjelić – menadžer projekta „Visoko Brand-poduzetništva“.

Projekat finansiraju Evropska unija i vlada Savezne Republike Njemačke, a implementiraju GIZ, MOR i UNDP u okviru EU4Business Recovery projekta, koji je vrijedan 13,7 miliona eura i čime će se biti sačuvano više od 1.000 radnih mjesta ugroženih pandemijom, te biti otvoreno najmanje 100 novih radnih mjesta.

Dženeta Lopo

visoko-rtv.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close