Odobrena prodaja imovine Energoinvesta, FDS-a i Agrokomerca

Vlada FBiH je na jučerašnjoj sjednici donijela Odluku o davanju saglasnosti na odluke Nadzornog odbora privrednog društva Energoinvest d.d. Sarajevo za pokretanje aktivnosti za prodaju nekretnina kroz postupak male privatizacije.

Ovom odlukom daje se saglasnost na odluke NO ovog privrednog društva od 9.5.2014. godine o pokretanju aktivnosti prodaje nekretnina u Republici Hrvatskoj (benzinskih pumpi i poslovnih prostora) i u Beogradu Republika Srbija (poslovnog prostora).

Procjenu vrijednosti nekretnina koje se nalaze u Republici Hrvatskoj izvršila je procjeniteljska kuća PBZ Nekretnine d.o.o. Zagreb u iznosu od 6.604.000 eura, dok će procjenu poslovnog prostora u Beogradu utvrditi ovlašteni procjenitelj u Republici Srbiji. Kuporodajna cijene ovog poslovnog prostora ne može biti manja od procijenjene vrijednosti.

Prema navodima Uprave društva ove nekretnine ne predstavljaju osnovni biznis društva i društvo od njih nema prihoda, a njihovo održavanje stvara trošak. Istovremeno, Federalna vlada je dala saglasnosti Agenciji za privatizaciju u FBiH da izvrši prodaju imovine iz pasivnog podbilansa privrednog društva Fabrika duhana Sarajevo d.d. Sarajevo za 11 nekretnina koje se nalaze u Republici Srbiji, Republici Hrvatskoj i Republici Sloveniji.

Također, Vlada FBiH je jučer donijela četiri odluke o davanju saglasnosti za prodaju četiri poslovna prostora privrednog društva Agrokomerc d.d. Velika Kladuša u Karlovcu u Republici Hrvatskoj. Ovim odlukama daje se saglasnost Agenciji za privatizaciju u Federaciji BiH da izvrši prodaju imovine iskazane u pasivnom podbilansu ovog privrednog društva, a koja se nalazi u RH, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose sa javnošću.

ekapija

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close