Odbojkašice ŽOK „Breza 1934“ ostvarile plasman u Super ligu FBiH

Finalni turnir u odbojci za ulazak u Super ligu FBiH u organizaciju ŽOK „Breza 1934“ odigran je proteklog vikenda u Sportskoj dvorani Ilijaš. Za plasman u veći rang takmičenja, osim Breze natjecali su se ŽOK “Igman Ilidža”,OK “Maglaj” i OK “Napredak”. Prvo mjesto na turniru sa tri pobjede bez poraza pripalo je ekipi iz Maglaja, a organizatori su zauzeli drugo mjesto pa su te dvije ekipe ostvarile plasman dok je treće mjesto pripalo djevojkama sa Ilidže.

Predsjednik ŽOK „Breza 1934“ Suad Ćosić kaže da je ovaj plasman rezultat dvije godine mukotrpnog rada.

-Naš odbojkaški klub postoji već 80 godina. U tom periodu bilo je uspona i padova, a ovim rezultatom vraćamo odbojci u Brezi stari sjaj. Brezanski klub bio je viceprvak bivše Jugoslavije, izašli smo tada u Cev i Evropu. Naša Gabica Jurkić bila je reprezentativka Evrope. Svi odbojkaški klubovi imali su talentovanu odbojkašicu iz Breze jer je ovaj grad uvijek bio rasadnik talenata. Danas je svečana sjednica povodom Dana Općine Breza gdje se dodjeljuju Šestoaprilske nagrade koju smo mi već jednom dobili, pa nam je drago mi je da se ovim poklonom možemo odužiti gradu koji je prepoznao naš trud, kazao je Ćosić.

Ćosić je izrazio zadovoljstvo i činjenicom da uspjeh brezanske ženske odbojke dolazi odmah nakon ulaska MOK „Ilijaš“ u Premijer ligu BiH.

Na kraju turnira dodijeljeni su pehar i medalje pobjedničkoj ekipi, kao i nagrade i pokloni za najbolje igračice.

www.magazinplus.eu – Ilijas.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close