Očekivana odluka CIK-a, prošlo vrijeme SDS-a

Bilo je očekivano da Centralna izborna komisija (CIK) BiH izda potvrde da Boris Tučić, Miladin Dragičević i Živko Marjanac ispunjavaju uslove za imenovanje na dužnost ministra, odnosno zamjenika ministara u Vijeću ministara BiH, izjavio je za Vijesti.ba šef Kluba Srba u Parlamentu BiH i član Glavnog odbora SNSD-a Staša Košarac.

“Mi znamo da naši kadrovi ispunjavaju uslove i sada očekujemo da se u skladu s normativima Parlamenta BiH izvrši imenovanje novih ministara u Vijeću ministara BiH”, rekao je Košarac.

S druge strane, iz SDS-a poručuju da je ovakva odluka CIK-a BiH donesena pod pritiskom, jer je SNSD “očito nestrpljiv”.

“Ekspresno rješavanje ovog pitanja je dokaz da CIK radi pod političkim uticajem, čime je izgubio kredibilitet”, saopštio je SDS.

Ovim navodina, ističe Košarac, ne treba pridavati veliku pažnju.

“Mislim da nema potrebe za tim. Očigledno je da imaju jako mnogo unutrašnjih problema i pokušavaju da, koncentracijom pažnje na institucije RS i BiH, naprave određenu vrstu političkog driblinga”, mišljenja je Košarac.

On smatra da je “vrijeme SDS-a odavno prošlo”.

“Iz svih njihovih nastupa vidljivo je da traže samilost bošnjačkih stranaka. Mislim da će to birači 2014. prepoznati i sankcionisati takvo ponašanje kadrova SDS-a”, kategoričan je Košarac.

N.Š.

(Vijesti.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close