Objavljen poziv za grantove Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta

Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH raspisalo je javni natječaj za odabir korisnika grant sredstava iz federalnog budžeta.
Sredstava će se dodjeljivati za poticanje inovatora-pojedinaca na razvoj inovacija, stipendiranje učenika koji se obrazuju za tradiconalne i stare obrte, poticaje udruženjima i komorama, poticaj obrazovnim instituijama, poticaj projektimam koje fnansiraju EU i drugi inostrani donatori, tehničko usklađivanje (uvođenje ISO i HACCP standarda i osiguranje CE znaka), poticaj tradicionalnim i starim obrtima, poticanje poduzetništvu žena i mladih, subvencioniranje kamata za poduzetničke kredite, poticaj novoosnovanim subjektima malog gospodarstva, poticaj poduzetnicma izvoznicima, kao i poticaj za promociju poduzetništva.
Ministarstvo će raspodjelu sredstava izvršiti u skladu sa kriterijma koji su posebno utvrđeni za svaki projekat, a prilikom raspodjele davat će se prednost korisnicima sredstava sa područja koja su bila ugrožena prirodnim nepogodama u maju 2014. goodine.
Rok za dostavu prijava je 30 dana od dana objavljivanja natječaja, odnosno do 15.8.2014. godne.

Indikator.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close