BiHPolitika

Obilježena godišnjica ubistva Davida Dragičevića na mjestu gdje je pronađeno njegovo tijelo

Građani Banje Luke, njih više desetina, okupili su se danas na ušću rijeke Crkvene u rijeku Vrbas gdje je tačno prije godinu dana pronađeno tijelo ubijenog Davida Dragičevića.Kako je javio reporter Klix.ba, građani su nosili u rukama cvijeće i “srca” sa Davidovom slikom.

Ozren Perduv iz grupe “Pravda za Davida” rekao je novinarima da je ovo tužna godišnjica.

“Na današnji dan je pronađen mrtav David. Policija je saopštila da je tijelo putovalo 1.500 metara potokom. Niko ne vjeruje u tu policijsku i tužilačku teoriju. Tijelo koje bi provelo šest dana u vodi ne bi izgledalo kao ono što je Davidovo. Tijelo je nađeno u zgrčenom položaju i u odbrambenoj formi, imao je mrtvački ukočenost i ona ne traje duže od 36 sati. Što se tiče ukradenog laptopa i on je nađen 350 metara od mjesta gdje je navodno David upao i to su nam brojni stručnjaci rekli da je to nemoguće”, rekao je Perduv.

Treba naglasiti da je veliki broj Banjalučana, ali i građana BiH koji žive i rade u Austriji, 15. marta ispratilo, po drugi put 21-godišnjeg Davida Dragičevića na vječni počinak, ovaj put u Wiener Neustadtu, o čemu je Klix.ba izvještavao iz Austrije.

Sahrani su prisustvovali majka Suzana Radanović i otac Davor koji je krajem decembra napustio Banju Luku i sada živi u Austriji, kako kaže, pod zaštitom njihove policije, ali i visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.

Klix

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close