Kultura življenjaLifestyleShowbizVisoko

Obilježen jubilej deset godina od obaranja prvog Guinnessovog rekorda u Visokom

ODRŽAN SPORTSKI DOGAĐAJ 10 GODINA OD OBARANJA GUINNEESS REKORDA U VISOKOM  I SMORTA TAEKWONDO KOLEKTIVA BOSNA – RUDAR. DEMO TIM BOSNA ODRADIO DOBAR PROGRAM PREZENTACIJOM OLIMPIJSKOG TAEKWONDOA!

Dana 18.03.2023. godine, u dvorani Franjevačke klasične gimnazije u Visokom u subotu je održan veliki sportski događaj. Povod događaja je jubilej deset godina od obaranja prvog Guinnessovog rekorda u Visokom.

Prvo je održana press konferencija na kojoj je najavljen veliki taekwondo događaj 20.05.2023.godine u Gardu Visoko, na kojem će naš Edin Kajević Kaja jurišati na novi Guinnessov rekord. Na pressu govorili su Edin Kajević Kaja, Muhamed Kahrimanović, Samir Šarić, predsjednik TKD saveza BiH, trener Kukiwon akadamije za BiH, Hong Seung KI i Gradonačelnik Mirza Ganić.

Održana je smotra članova Taekwondo Kolektiva Bosna – Rudar i nastup Demo tima TKD Kolektiv Bosna – Rudar koji je na jednom mjestu okupio veliki broj članova iz svih sekcija TKD kluba “Bosna-Rudar”.

Zatim održan je taekwondo  show u okviru Demo tima prezentacije odradio je Edin Kajević Kaja razbijanjem tvrdih predmeta i kokosovih oraha. Svi prisutni u dvorani su mogli uživati u show i nastupu Demo tima TKD Kolektiva “Bosna-Rudar” te prezentaciji dobrog  programa olimpIjskog taekwondoa.

Poslije svega prezentovanog i demonsriranog od strane našeg TKD Kolektiva Bosna – Rudar, pristupilo se pokušaju obaranja Guinnessovog rekorda u razbijanju Doza/limenki. Dosadašnji rekord je iznosio 89 doza/limenki 0,5 l držao ga je Indijac Vispy Kharadi sa 89 doza. Oboren je rekord te je za 60 sekundi razbijeno ukupno 108 limenki. Tehničku komisiju ispred Guinnessa činili su : Hong Seung KI i Emir Duranović koji su bili ovjerivači i kontrolori ispravnosti razbijenih doza/limenki te Samir Šarić mjerač vremena i kontrolor vremena Edin Valjevac. Pokušaj obaranja Guinness rekorda održan je u skladu sa pravilima i nalozima Guinness komisije.

Kahrimanović je oborio rekord te izjavio da se zahvaljuje publici, svim koji ga podržavaju a posebna zahvala TKD Kolektivu Bosna – Rudar i Edinu Kajeviću na podršci koju mi daju od mog prvog rekorda oborenog u Visokom prije 10 godina.

Zahvaljuemo se ispred TKD Kolektiva Bosna Gradonačelniku Mirzi Ganiću, Samiru Šariću, Hong Seung KI, Emiru Duranoviću, Edibu Salkiću  i svim koji su svojim prisustvom uveličali ovaj događaj,  te svim koji su pomogli ovu manifestaciju. Posebnu zahvalnost Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji koji su nam za ovaj događaj besplatno ustupili svoju sportsku dvoranu.

Pokazali smo da predanim i kontinuiranim radom i napretkom može se doći do vrunskih rezultata u sportu.

Idemo, još bolje i još jače u nove sportske pobjede.

VAŠ TAEKWONDO KOLEKTIV BOSNA – RUDAR!

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close