PolitikaRegion

Obilježen je Svjetski dan kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj, …

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini podržala je Odbor za evropske integracije i regionalnu saradnju Narodne skupstine Republike Srpske u organizaciji okruglog stola “Dijalog Odbora evropske integracije i regionalnu saradnju i mladih na putu ka Evropskoj Uniji” održan,  19. maja 2017. godine u Prijedoru.

Današnjom realizacijom okruglog stola obilježen je Svjetski dan kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj, te promovisana tolerancija, nenasilna komunikacija i dijalog.
Učesnici okruglog stola su, uz članove Odbora, bili predstavnici koalicija za borbu protiv mržnje iz Prijedora i Sanskog Mosta, potpredsjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH,gđa Vesna Švancer, predsjednik Skupštine grada Prijedora, načelnik opštine Oštra Luka, predstavnici opština Kozarska Dubica i Novi Grad, te predstavnici Foruma za bezbjednost grada Prijedora.
Kultura obuhvata sveobuhvatni način života, opšti sistem vrijednosti, tradicije, umjetnosti, vjerovanja. Na ovaj dan daje se prilika za proširenje spoznaje o vrijednosti kulturnih različitosti i poticanje na život u duhu mira, dijaloga i otvorenosti, istakla je Švancer.
A.Dž. – magazinplus.eu
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close