Obilježen Dan Mješovite srednje škole “Hazim Šabanović”

U prisustvu velikog broja gostiju, profesora, učenika, roditelja i prijatelja škole, danas je obilježen Dan Mješovite srednje škole “Hazim Šabanović”.

(Ismat I. – vipromo.ba)

Na početku svečanosti, nakon obraćanja direktora Najrudina Zilića,  prisutni su imali priliku pogledati dokumentarni film “Lik i djelo dr. Hazima Šabanovića”. Kreativni učenici, članovi različitih sekcija su na prigodan način svojim nastupima uveličali ovu priredbu.

Uslijedila je dodjela diploma, priznanja i zahvalnica za sve učenike i profesore koji su doprinijeli radu škole.

Povodom ispraćaja u zasluženu mirovinu, ovo je bila prilika da se uruče skromni pokloni i zahvalnice profesorici Mariji Milinković i profesoru Salihu Semiću za dugogodišnji rad i doprinos obrazovanju i vaspitanju generacija mladih koji su pohađali ovu školu.

3

Nastavnično vijeće je pojedinačno pohvalilo učenike za ostvarene sportske rezultate, rad u vannastavnim aktivnostima, te različitim takmičenjima.

2

Tokom trogodišnjeg školovanja Nastavničko vijeće škole je nagradilo Kenana Hrustu. Za odličan uspjeh tokom četverogodišnjeg školovanja pohvale su zaslužili: Ermin Zukić, Mahir Hadžimehmedagić, Nermin Dervišbegović, Sumeja Mujezinović, Elmira Gurdić, Amra Hajro, Melisa Javorovac, Lejla Šukurica, Admir Omerović, Armin Dervić, Emir Hajduković, Ermin Husić, Arnes Mušinbegović, Nermin Smajlović, Amra Bešić, Ajla Neimarlija, Belmin Ćosović.

5

Na osnovu odličnog uspjeha i primjernog vladanja tokom četverogodišnjeg školovanja, učešća na kantonalnom i državnom takmičenju iz matematike i informatike te zbog osvojenog drugog mjesta na Kadetsko prvenstvu BiH u disciplini zračni pištolj, na kraju obilježavanja Dana škole, za učenika generacije proglašen je Eldin Vražalić.

4

Učeniku generacije i svim odlikašima čestitamo i želimo mnogo sreće i uspjeha u daljem školovanju…

1

Fotogalerije možete pogledati na ViPromo facebook stranici 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close