Obiđite bh. ljepotice: Uslovi za skijanje na planinama sve bolji

Uslovi za skijanje na planinama u Bosni i Hercegovini uslijed novih snježnih padavina sve su bolje, javlja Anadolu Agency (AA).

Na Babinom dolu na olimpijskoj planini Bjelašnici pokraj Sarajeva snježni prekrivač porastao je na 55 centimetara, a obzirom da je snijeg padao i jutros u stalnom je porastu.

Staze su sve bolje, a danas su u funkciji ski liftovi BX, BY, K1 (kolijevka), dva baby lifta i trosjed. Na Malom polju (55 centimetara snijega) na olimpijskom Igmanu rade dva baby lifta i dvosjed. Na Velikom polju (50 centimetara snijega) na Igmanu u funkciji je baby lift i otvorena je staza za nordijsko skijanje.

“Noćno skijanje na Bjelašnici odvija se svakim danom osim nedjelje i ponedjeljka, a bit će u funkciji večeras u terminu od 18.30 sati do 21 sat“, saopćili su iz firme ZOI 84, koja upravlja spomenutim dvjema olimpijskim planinama.

Iz Olimpijskog centra Jahorina tvrde kako je staze na ovoj planini prekrilo oko 70 centimetara snijega. U funkciji su šestosjedi Ogorjelica, Prača i Poljice, te baby lift i ski liftovi na Poljice i Željo.

Na Vlašiću ima 40 centimetara snijega i stanje na stazama, takođe, poboljšano je u odnosu na dane vikenda. Rade ski liftovi, odnosno skijalište je otvoreno, kao i na Kupresu – Čajuši, gdje rade dvosjed i četvorosjed.

Na Blidinju skijaši danas mogu uživati na tzv. velikoj i maloj stazi. Visina snijega je 45 centimetara, istakli su sa ove bh. planine.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close