Obavljen žrijeb KUP-a BiH u seniorskoj, juniorskoj i ženskoj konkurenciji

Danas je u prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu obavljen žrijeb prve finalne utakmice Kup-a BiH za sezonu 2012/2013. u konkurenciji seniora i juniora, te izvlačenje parova četvrtfinala i polufinala Kup-a u ženskoj konkurenciji.

U konkurenciji seniora sastaju se FK „Željezničar“ i NK „Široki Brijeg“, a prvi susret bit će odigran na stadionu „Grbavica“ u Sarajevu 30. aprila, dok je revanš na rasporedu 15. maja, na stadionu „Pecara“ u Širokom Brijegu. Satnice ovih utakmica biće naknadno određene u dogovoru između klubova i BHT-a.

U juniorskoj konkurenciji u finalu će igrati NK „Široki Brijeg“-FK „Slavija“. Prvi susret na programu je 1. maja na stadionu „Pecara“, a revanš 15. maja na stadionu SRC „Slavija“ u Istočnom Sarajevu.

U četvrtfinalu Kup-a BiH za žene sastaju se:
ŽNK „Mladost“ Poljavnice-ŽNK „Gradina“ Srebrenik
ŽNK „Čelik“ Zenica-ŽFK „Banja Luka“
ŽNK „SFK 2000“ Sarajevo-ŽNK „Salt City“ Tuzla
ŽFK „Radnik-Bumerang“ Bijeljina-ŽNK „Mladost“ Nević Polje

Ovi susreti na programu su 17. aprila u 16:30 sati.

U polufinalu ženskog Kupa-a igraće bolji iz susreta ŽFK „Radnik-Bumerang“-ŽFK „Mladost“ Nević Polje i ŽNK „Mladost“ Poljavnice-ŽNK „Gradina“, te pobjednici utakmica ŽNK „Čelik“-ŽFK „Banja Luka“ i ŽNK „SFK 2000“- ŽNK „Salt City“. Pollufinalni susreti biće odigrani 24. aprila u 17 sati.

www.magazinplus.eu – NS BIH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close