O.J. iz Kaknja sletio s ceste s otiđenim vozilom

Dana 15.04.2014. godine, u 22,40 sati, na magistralnom putu M-17 u mjestu Vranduk, općina Zenica, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem s kolovoza putničkog motornog vozila marke „VW-Golf IV“, registarskih oznaka E71-E-959, kojim je upravljao O.J. iz Kaknja. Tom prilikom, navedeni O.J. je zadobio lake tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj od strane službenika policije Policijske uprave I u Zenici. Prilikom vršenja uviđaja utvrđeno je da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu. Takođe, izvršenim provjerama utvrđeno je da je navedeno vozilo u vlasništvu lica M.E. iz Maglaja, te da je otuđeno u toku noći 10./11.04.2014. godine, na području općine Maglaj.

Zbog sumnje da je počinilo navedena krivična djela, lice O.J. je, nakon ukazivanja ljekarske pomoći, od strane policijskih službenika lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje lica, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Na osnovu poduzetih mjera i radnji u vezi sa navedenim krivičnim djelima, došlo se do saznanja koja su ukazivala na to da je navedeno lice mogući izvršilac više krivičnih djela „Teška krađa“ i „Krađa“, izvršenih u proteklom periodu na području općine Maglaj. S tim u vezi, poduzete su aktivnosti u cilju provjere da li se navedeno lice može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela i u drugim općinama.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, te dokumentovanja izvršenih krivičnih djela, lice O.J., rođeno 1979. godine, iz Kaknja, biti će, uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršioca, predato na nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo navedena krivična djela.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close