-TopSLIDENogometSport

NSZDK reagovao na jučerašnje saopštenje NK Čelik

Ograđuju se

Povodom kazne koju je dobio NK Čelik, zvanično se saopštenjem danas oglasio Nogometni savez Zeničko-dobojskog kantona.

Njihovo saopštenje, koje je reakcija na saopštenje NK Čelik od jučer, prenosimo u cjelosti:

“Nogometni savez Zeničko-dobojskog kantona, radi istinitog informisanja sportske javnosti u BiH, ovim putem javno reaguje na saopćenje NK “Čelik” Zenica od 02. 12. 2021. godine u kojem je, slučajno ili ne, pogrešno adresiran eventualni krivac za izrečene sankcije NK “Čelik” Zenica zbog dešavanja na utakmici 14. kola Druge lige Federacije BiH grupa “Centar”, NK “Čelik” Zenica — NK “Bosna” Visoko.

Kao eventualni krivac za izrečene sankcije označen je Nogometni savez Zeničko-dobojskog kantona, tačnije Disciplinska komisija NSZDK, u čijoj nadležnosti NIJE takmičenje u Drugoj ligi Federacije BiH grupa “Centar”. U prilog navedenom ističemo da su svi klubovi Druge lige Federacije BiH grupa “Centar” o nadležnostima, članovima takmičarskšh organa i vodstvu takmičenja od strane Nogornetnou saveza ZDK obaviješteni 13. 07. 2021. godine.

lzvršni odbor NS Federacije BiH, na sjednici od 07. 07. 2021. god., donio je dvije Odluke i to: Odluku o imenovanju takmičarskih organa Druge lige NS Federacije BiH “Centar” za takmičarsku 2021/2022. sezonu, u kojoj se za komesara takmičenja za takmičarsku sezonu imenuje Jasmin Memišević (NSZDK), za komesara za sudenje imenuje Salem Kundo (NSBPK) i za disciplinskog sudiju Aldin Avdić (FS Kantona Sarajevo).

Druga Odluka vezana je za sjedište i takmičarske organe Druge lige NS Federacije BiH grupa “Centar” i to:

  • Komesar za takmičenje je iz NS Zeničko-dobojskog kantona.
  • Komesar za suđenje je iz FS Bosansko-podrinjskog kantona,
  • Disciplinski sudija je iz FS Kantona Sarajevo,
  • Tehnički sekretar je iz NS Zeničko-dobojskog kantona.

U članu 4. navedene Odluke, za obavljanje poslova i zadataka koji proizilaze iz organizacije takmičenja, imenovani su odgovorni lzvršnom odboru NS Federacije BiH, a kontrolu rada organa vršiće nadležne komisije NS Federacije BiH i Sekretarijat za takmičenje NS Federacije BiH shodno odlukama lzvršnog odbora NS Federacije BiH.

lz navedenih činjenica jasno je u čijoj je nadležnosti takmičenje Druge lige Federacije BiH grupa “Centar”, pa ovom prilikom još jednom naglašavamo da se nadamo da adresiranje eventualne krivice na NSZDK nije bilo s namjerom. Iskreno se nadamo da če NK “Čelik” Zenica, ali i svi ostali klubovi Druge lige Federacije BiH grupa “Centar” u budućnosti svoja prava potražiti kod nadležnih saveza, a i da će ti isti organi pokazati profesionalnost i svaki slučaj rješavati nepristrasno u potpunosti poštujući važeće propise N/FS BiH.”

SportSport

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close