NogometSport

NSBiH organizira manifestaciju pod nazivom ‘I Tirana i Marakana’

Nogometni savez Bosne i Hercegovine u saradnji s Udruženjem sportskih novinara FBiH, organizira manifestaciju pod nazivom „I Tirana i Marakana“ povodom sjećanja na početke „A“ reprezentacije BiH, prvu zvaničnu utakmicu protiv Albanije u Tirani 30. novembra 1995. godine, kao i prijateljsku utakmicu u Brazilu, 18. decembra 1996. godine.

Ovaj događaj će započeti revijalnom utakmicom u Maloj dvorani KSC „Skenderija“ u Sarajevu 17. decembra a nastupit će igrači koji su nosili dres reprezentacije u prvim službenim mečevima. Treneri ekipa bit će nekadašnji selektori Fuad Muzurović i Mišo Smajlović.

Utakmica će imati i humanitarni karakter jer će kompletan prihod od ulaznica po cijeni od pet KM biti uplaćen na račun Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece  „Mjedenica“ Sarajevo.

Organizacijom okupljanja bivših reprezentativaca, Savez želi potvrditi da respektuje sve koji su učestvovali u stvaranju i prvim koracima naše najbolje selekcije.

Utakmice u Tirani i Manausu su veoma bitan i neizbrisivi dio historije a tada su postavljeni temelji na kojima je građena budućnost bh. nogometa, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Reprezentacija je postepeno napredovala na zvaničnoj rang listi i ostvarivala zapaženije rezultate, a učešće na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. rezultat je kontinuiteta i dugogodišnjeg nastojanja svih generacija za predstavljanje najbolje selekcije na jednom velikom takmičenju.

(Vijesti.ba / FENA)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close