NS FBiH: Suspendiran stadion NK Mladost Doboj Kakanj

U prostorijama NS FBiH, 12.09.2013. godine, održana je sjednica Komisije za takmičenje NS FBiH na kojoj su doneseni sljedeći zaključci:

1. Izvršena je analiza utakmica IV kola Prve lige Federacije BiH. Konstatovano je da su sve utakmice odigrane. Nije bilo ulaganja žalbi na regularnost istih, pa se sukladno članu 64. Pravilnika o nogometnom takmičenju registriraju postignutim rezultatom.

2. Konstatirano je da nekoliko kantonalnih/županijskih nogometnih saveza nije u potpunosti sprovelo odluku o organizaciji i sprovođenju Kup takmičenja na nivou kantona/županija za seniore. S tim u vezi zaključeno je kako je potrebno sačiniti novi model odigravanja Kup takmičenja sa seniore na nivou Federacije BiH. Shodno navedenom sačinjen je prijedlog izmjene Kup takmičenja za novu takmičarsku sezonu, koji će biti dostavljen Izvršnom odboru NS FBiH na razmatranje i usvajanje.

3. Suspenduje se stadion NK „Mladost” u Doboj Kaknju do okončanja disciplinskog postupka i to zbog slabe organizacije i ozbiljnog incidenta nakon utakmice 4. kola Prve lige FBiH: NK „Mladost“ – NK „Jedinstvo“ igrane 07.09.2013. godine u Doboj Kaknju, a shodno članu 53. DP NS/FS BiH.

4. Zabranjuje se prisustvo publike na istočnoj, južnoj i sjevernoj strani stadiona NK “Mladost” u Doboj Kaknju, te otklanjanje nedostataka na zaštitnoj ogradi i to u roku do 15.10.2013. godine.

5. Cjelokupan spis predmeta utakmice 4. kola Prve lige FBiH: NK „Mladost“ – NK „Jedinstvo“ igrane 07.09.2013. godine u Doboj Kaknju prosljeđuje se Disciplinskoj komisiji NS FBiH na dalje postupanje.

6. Konstatirani su propusti u organizaciji utakmica i ispadi navijača NK “Troglav” Livno na utakmicama 2. i 4. kola Prve lige FBiH: NK “Troglav” – FK “Radnički” i NK “Troglav” – NK “Bratstvo, kada su navijači NK “Troglav” u oba navrata izvjesili transparente sa političkim konotacijama.

7. Upozoravaju se klubovi NK “Podgrmeč”, NK “Troglav” i HNK “Branitelj” da su obavezni do 15.10.2013. godine otkloniti sve nedostatke vezano za infrastrukturu na stadionima.

8. Na osnovu prijave HNK “Branitelj” Mostar od 10.09.2013. godine, a vezano za utakmicu 1. kola Prve lige FBiH: NK “Gošk” – HNK “Branitelj”, od službenog predstavnika NK “Gošk” Ilić Luje, od trenera NK “Gošk”  Raguž Tomislava, te od delegata utakmice traži se dostavljanje izjašnjenja na okolnosti iz prijave. U prijavi se navodi kako je službeni predstavnik Ilić Lujo tokom drugog poluvremena stajao iza gola gostujućeg golmama, te kako je trener domaće ekipe u 84. minuti susreta pri izvođenju lopte sa strane rukama zaustavio gostujućeg igrača.

9. Podnosi se prijava protiv sudaca Mandić Zvonimira, Kraljević Tomislava, Smriko Sahiba, Demir Mirze i Prošić Eldisa zbog nepoštivanja odluka iz Propozicija takmičenja na utakmicama 2., 3. i 4. kola Prve lige FBiH: HNK “Branitelj” – FK “Budućnost”, NK “Podgrmeč” – HNK “Branitelj” i OFK “Gradina” – FK “Budućnost”.

www.magazinplus.eu – NS F BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close