Ostali sportoviSport

Novo zlato za Larisu Cerić: Bh. džudistkinja najbolja na Grand Prixu u Zagrebu

Ovim rezultatom Cerić je potvrdila svjetsku klasu i već dugi niz godina spada među najbolje takmičarke na planeti u kategoriji +78 kg

Bosanskohercegovačka džudistkinja Larisa Cerićosvojila je zlatnu medalju na Grand Prixu u Zagrebu.

Cerić je kao nositeljica bila slobodna u prvom krugu, da bi u drugom pobijedila predstavnicu Brazila Camilu Yamakawa. U polufinalnom meču maksimalnim rezultatom je pobijedila Francuskinju Anne M Bairo, a u finalnom meču bila je superiorna protiv predstavnice Litvanije Sante Pakenyte.

Ovim rezultatom Cerić je potvrdila svjetsku klasu i već dugi niz godina spada među najbolje takmičarke na planeti u kategoriji +78 kg. Ovaj uspjeh joj je donio novih 700 bodova i na ovaj način učvrstila se na drugom mjestu svjetske ranking liste.

Mušku seniorsku reprezentaciju BiH predvodio je kapiten Ibro Miladin, a osim njega u ekipi su bili Harun Sadiković, Rijad Dedeić i Aljoša Perić. Najbolji rezultat ostvario je Dedić plasmanom među sedam najboljih takmičara u kategoriji – 90kg, sa dvije pobjede i dva poraza, saopćeno je iz Judo saveza BiH.

Na takmičenju u Zagrebu učestvovalo je 300 džudista i džudistkinja iz 47 zemalja. Svjetsku elitu predvodio je devetorostruki prvak svijeta Teddy Riner.

 

Fena

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close