NOVI DOKAZ FBI objavio da je Adolf Hitler ipak preživio Drugi svjetski rat?

Novo otkriveni dokumenti FBI-a dokazuju kako je američka vlada znala da je Hitler živ i zdrav, i da je živio u Argentini još godinama nakon Drugog svjetskog rata.

Adolf Hitler počinio je samoubistvo u svom bunkeru. Njegovo tijelo je kasnije nađeno i identificirano od Rusa. Je li moguće da su Rusi lagali sve ovo vrijeme i da su se stvari drukčije odigrale?

Ako je vjerovati novo otkrivenim dokumentima FBI-a, lako je moguće da je najomraženiji čovjek u historiji pobjegao iz ratom uništene Njemačke i živio mirno u pitoresknom krajoliku Anda.

U nedavno objavljenim dokumentima, naime, stoji da su Hitler i Eva Braun ne samo lažirali samoubistvo, već da im je u njihovom bijegu pomogao i direktor OSS-a Allen Dulles, piše theeventchronicle.com.

U dokumentu iz Los Angelesa otkriva se kako je agencija jako dobro znala da se tajanstvena podmornica kreće prema argentinskoj obali s visoko rangiranim nacističkim dužnosnicima. Ono što još više zaprepaštuje jest činjenica da je FBI znao da Hitler živi u Andama.

U pismu koje je stiglo u podružnicu u Los Angeles u augustu 1945. anonimni doušnik dogovorio je razmjenu informacija ako mu se omogući politički azil. Ono što je rekao, zaprepastilo je agente.

Doušnik ne samo da je tvrdio da je Hitler u Argentini, već je bio jedan od četvorice koji se susreli tajanstvenu podmornicu. Prema njegovoj priči, dvije su podmornice pristale uz argentinsku obalu, a Hitler i Eva Braun bili su u drugoj.

Argentinska vlada ne samo da je dočekala bivšeg diktatora, već mu je i pomogla u skrivanju. Doušnik nije samo dao lokaciju sela u kojima su se sakrivali Hitler i njegova družba, već i zapanjajuće detalje.

Iako zbog očiglednih razloga ime doušnika nije nikad objavljeno, agenti nikad nisu sumnjali u njegov kredibilitet.

Uprkos  svim informacijama, FBI nikad nije istražio nove tragove. Čak i kada su dobili dokaze o njemačkoj podmornici, nitko se nije potrudio istražiti ih.

Čak je i pomorski ataše u Buenos Airesu obavijestio Washington kako postoji velika mogućnost da su Hitler i Braun stigli u Argentinu.

Novi dokazi stigli su od arhitekta Alejandra Bustilloa koji je napisao kako su nacrti izgradnje Hitlerovog novog doma financirali bogati njemački imigranti.

Možda i najčvršći dokaz da je Hitler preživio pad trećeg Reicha leži u Rusiji. Nakon sovjetske okupacije Njemačke, diktatorovi navodni ostaci brzo su sakriveni i poslani u Rusiju, te nikada više nisu viđeni.

Sve do 2009., kada je arheologu Nicholas Bellatoniju dozvoljeno napraviti DNK test. Hitlerovi uzorci navodno se uopće nisu slagali s postojećima, kao ni oni Eve Braun.

Autor: (A. Vr.) – .avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close