Nove potpore za razvoj poduzetništva u FBiH

Federalno ministarstvo okoliša i turizma i Federalno ministarstvo razvoja poduzetništva i obrta u suradnji sa Fondacijom OdRaz i Fondom za zaštitu okoliša FBiH organizira promociju financijskih potpora koje su usmjerene na razvoj poduzetništva u svim dijelovima gospodarstva.

Težište događaja je predstavljanje programa u okviru projekta EAF SME koje financira Svjetska banka i IBRD u suradnji sa fondacijom OdRaz, a u suradnji sa Vijećem ministara i entitetskim vladama. U tijeku 2012. godine za ove potrebe odobreno je dodatno financiranje projekta u iznosu od 55 milijuna EURA. Sredstva su u prvom redu namijenjena gospodarskim subjektima za očuvanja i jačanje tržišnih pozicija u uvjetima globalnih ekonomski tokova koje nisu povoljne po BiH. Uz ovaj projekt Fond za zaštitu okoliša predstaviti će svoje programe za 2014. Godinu. Također, Federalno ministarstvo okoliša i turizma i Federalno ministarstvo razvoja poduzetništva i obrta će predstaviti svoje sustave potpora kroz programe koje odobrava i financira Vlada FBiH. Cilj cijele prezentacije je stvoriti okruženje koje će pomoći malim i srednjim poduzetnicima u svim oblastima u održavanju i jačanju gospodarskog prosperiteta i održanju i jačanju poslovne klime.
Prezentacija za područje Posavske županije i dijela Tuzlanske županije će se održati u ponedjeljak 10.ožujka u Motelu Orion
Ormanica sa početkom u 11. sati.
Događaju će nazočiti premije Nermin Nikšić, ministrica Branka Đurić i ministar Sanjin Halilović uz predstavnike financijskih institucija.

indikator

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close