BiHPrivreda

Novalić: Navodni izvještaj Vlade FBiH o BH Telecomu je falsificiran, nema prodaje u ovom mandatu

Premijer Vlade FBiH Fadil Novalić izjavio je danas da je navodni Izvještaj Vlade FBiH o BH Telecomu, u kojem se bilježe izrazito negativni rezultati aktuelne uprave BH Telecoma, falsificiran te da u ovom mandatu Vlade FBiH neće doći do prodaje ovog preduzeća.

Piše: M. Ć./Klix.ba

Navodni izvještaj Vlade Federacije o poslovanju BH Telecoma, koji su pojedini mediji objavili proteklih dana, a u kojem je izneseno da su u prošloj godini zabilježeni najlošiji poslovni rezultati od 2010. godine, premijer Federacije Fadil Novalić je nazvao falsificiranim.

“Izvještaj je u potpunosti falsificiran. Mi uopće nemamo odjel u Vladi koji bi to mogao uraditi, nema to ni u stenogramima niti u Programu rada Vlade”, rekao je Novalić.

On je kazao da je podignuta bespotrebna prašina te da navodni Izvještaj nema veze s realnošću.

“BH Telecom je posljednju godinu na berzi imao padajuću vrijednost, iako je imao dobre bilanse. I u takvim se uvjetima BH Telecom ne prodaje, već restrukturira”, istakao je premijer.

On je otkrio i buduće planove kada je riječ o privatizaciji BH Telecoma.

“U Pismu namjere stoji da za BH Telecom treba uraditi dubinsku analizu s aspektom poboljšanja njegovog poslovanja i profitabilnosti te moguće djelimične privatizacije za, primjerice, 10 posto ili da eventualno uvedemo još domaćih vlasnika da vrše pritisak na njegovo upravljanje”, pojasnio je Novalić.

Ipak, kako je kazao, to neće biti tako brzo.

“Privatizacije BH Telecoma nema i neće je biti u ovom mandatu”, rekao je Novalić.

U izvještaju koji su objavili pojedini mediji, a koji je navodno radio ured premijera FBiH, navodi se da su poslovni rezultati BH Telecoma koje izrađuje uprava kompanije falsificirani te se sugerira da BH Telecom finansira kampanju protiv premijera Novalića i Reformske agende.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close