Nova tri vozila za MUP ZDK u vrijednosti od 245.349 KM

Jučer, 30. decembra 2013. godine, ispred sjedišta Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, upriličena je dodjela novih policijskih vozila. Radi se o tri terenska vozila LAND ROVER, koja su opremljena savremenom opremom i svjetlosnom signalizacijom i ista su prilagođena za ekstremne uslove u pogledu vremenskih prilika i konfiguracije terena.

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Rifat Delić i policijski komesar Fahrudin Bečirović su ovom prilikom uručili ključeve od vozila komandiru Jedinice policije za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog Hasić Senaidu, a kojoj jedinici su i dodjeljena ova vozila na korištenje.

Kako je istakao u svom kraćem izlaganju ministar Delić, ova aktivnost predstavlja završni dio kontinuiranih aktivnosti koje su poduzimane u tekućoj godini na što boljem materijalno- tehničkom opremanju policijskih jedinica i službenika, što predstavlja značajan pomak u tim nastojanjima, te je pokazatelj i potvrda velikog truda, napora i ulaganja na usavršavanju rada policijskih službi na stvaranju što boljih uslova za rad i profesionalno postupanje i djelovanje u cilju očuvanja lične i imovinske sigurnosti građana i stvaranja visokog stepena bezbjednosti na području Kantona.

Za ovu nabavku je Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona iz Programa kapitalnih ulaganja izdvojilo novčana sredstva u iznosu od 245.349,00 KM.

Nakon predaje ključeva vozila od strane ministra i policijskog komesara, upriličena je svojevrsna prezentacija novih vozila svečanom probnom vožnjom ulicama u neposrednoj blizini sjedišta Ministarstva.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close