Nova studija otkrila koja je prosječna veličina penisa

Problem koji od pamtivijeka mori muškarce na ovom svijetu jest – veličina njihovog penisa.

(Jutarnji.hr)

Sada su znanstvenici aktualizirali to vječno pitanje i istražili koja bi to veličina spolnog organa bila ‘normalna’. Otkrili su tako kako je prosječna dužina penisa u erekciji 13,12 centimetara. Istovremeno, dužina opuštenog penisa iznosi 9,16 centimetara, a 13.24 centimetara ima opušteni, ali nategnuti spolni ud.

Kad je riječ o opsegu, ukrućeni penis ima prosječni obujam od 11.66 cm, te 9.31 cm kad je opušten.

Dužina:

Opseg:

Britanski znanstvenici također su otkrili kako postoji mala veza između dužine ukrućenog penisa i visine muškarca.

Tvrde kako će grafikoni s veličinama penisa koje su napravili poslužiti kako bi se pacijenti lakše nosili s tjelesnim dismorfnim poremećajem, odnosno s kroničnom duševnom bolesti kod koje osobe ne mogu prestati razmišljati o nekoj mani na svom tijelu – a mnogi muškarci upravo su okupirani s veličinom svog penisa.

– Muškarci se međusobno uspoređuju u svlačionicama ili pak gledajući pornografiju na internetu te vjeruju da su zakinuti. Neke pak vlastita partnerica zadirkuje oko veličine. Postoji mnogo zabrinutih muškaraca i smatramo kako ćemo ih ovim istraživanjem razuvjeriti, odnosno uvjeriti ih da spadaju u prosjek – kazao je glavni autor studije, doktor David Veale s Instituta za Psihijatriju, Psihologiju i Neuroznanost u Londonu.

Istraživanje koje je uključilo 17 studija u kojima je sudjelovao 15,521 muškarac objavljeno je u stručnom časopisu British Journal of Urology.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close