BiHPolitika

“Nova” Reformska agenda za BiH?

PREDSTAVNICI MEĐUNARODNE ZAJEDNICE SA POLITIČARIMA IZ BIH

Nakon Konakovića i Irfan Čengić otkrio detalje ‘tajnog’ sastanka u Sloveniji: Priprema se jedan dokument…

Očekujemo da će taj dokument biti usvojen odmah nakon konstituisanja vlasti na svim nivoima u BiH – istaknuo je Čengić

U izjavi za medije povodom održanog sastanka u Sloveniji predstavnika međunarodne zajednice i predstavnika političkih stranaka iz Bosne i Hercegovine, u vezi pripremanja nove Reformske agende za period 2018.-2022., generalni sekretar Socijaldemokratske partije BiH Irfan Čengićje istaknuo da je Bosni i Hercegovini potreban novi strateški pristup reformama, u kojem će biti ispravljene greške iz proteklog mandata i pripremiti novi pravac za naredne četri godine.

– Ovo je samo bio jedan od pripremnih sastanaka predstavnika stranaka i međunarodne zajednice za pripremu dokumenta za mandatni period 2018.-2020. O konkretnijim mjerama i oblastima koje će biti u tom dokumentu još je rano govoriti jer je dokument tek u fazi pripreme. Očekujemo da će taj dokument biti usvojen odmah nakon konstituisanja vlasti na svim nivoima u BiH – istaknuo je Čengić.

Također je dodao i to da očekuje da će u budućem mandatu, ko god bude vlast, razgovarati i sarađivati o reformskim procesima sa opozicijom i civilnim društvom, a ne silovati parlamentarne procedure hitnim postupcima bez adekvatnog dijaloga o ključnim reformama, kao što je to bio slučaj u prethodnom mandatu.

 

(DEPO PORTAL)

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close